Magyar szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt büntette meg az MLSZ-t az UEFA

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 20:33
Fotó: Nemzeti Sport
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján közleményben hozta nyilvánosságra, hogy az UEFA – az Európa-bajnokságon tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt – megbüntette a magyar szövetséget.

 

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a magyar szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt mintegy 38 millió Ft-nak megfelelő pénzbüntetést szabott ki. Egyidejűleg az UEFA arról is értesítette az MLSZ-t, hogy magyar szurkolók által elkövetett rasszista megnyilvánulások miatt is eljárást indított a magyar szövetséggel szemben.

„A mai napon megérkezett az UEFA Fegyelmi Bizottságának határozata a rasszista vétség tárgyában. A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is „cigányozott”. A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti. Ezen kívül a határozat a magyar szövetséget 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”írta az MLSZ a közleményében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik