Vb 2010 Hitzfeld bízik a hagyományos német eredményességben

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 15:07
Noha az optimisták mellett szép számmal akadnak olyanok is, akik kételkednek a német válogatott világbajnoki sikerében, Ottmar Hitzfeld, a svájci nemzeti együttes német szakvezetője szerint a Nationalelf eljuthat az elődöntőig a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.

„Számomra egyértelmű, hogy a német együttes képes bejutni a legjobb négy közé" – idézte kedden a korábban a Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel is Bajnokok Ligáját nyerő edzőt a tz című lap.

„A válogatott akár döntőt is játszhat, még ha Michael Ballack kiesése jelentős veszteség is. Sohasem szabad lebecsülni a tornaspecialista német csapatot" – utalt arra a tréner, hogy a németek nem egyszer túlteljesítették már, amit az erőviszonyok alapján várni lehetett tőlük.

A 2006-ban vb-harmadik, 2008-ban Eb-ezüstérmes válogatott ellenfele Ausztrália, Szerbia és Ghána lesz a D-csoportban a pénteken kezdődő dél-afrikai vb-n.

Saját együttesét illetően – amelyet 2008 nyara óta irányít – Hitzfeld a nyolcaddöntő elérését célozta meg. A svájciak a spanyolokkal, a chileiekkel és a hondurasiakkal mérkőznek majd a H-csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik