Csődöt jelentett a hatszoros bajnok francia klub

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 07:40
Csődöt jelentett, de a harmadosztályban indulna a hatszoros francia bajnok Bordeaux (Fotó: Getty Images)
Miután a harmadosztályba visszasorolták, csődöt jelentett a hatszoros francia bajnok Girondins Bordeaux.

Mint arról beszámoltunk, rendkívül nehéz gazdasági helyzetben volt az elmúlt években Zinédine Zidane egykori csapata, a Girondins Bordeaux, ugyanis nemrég a francia klubok gazdálkodását vizsgáló DNCG a harmadosztályba sorolta vissza a csapatot.

A vezetőség fellebbezett a döntés ellen, s az angol Liverpool mellett a Boston Red Sox baseballcsapatát és a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapatát birtokló Fenway Sports Group is tárgyalt a csapat megvásárlásáról, de végül kihátrált az üzletből.

A Bordeaux később közölte azt is, hogy mivel nem sikerült új befektetőt találnia, kénytelen beletörődni abba, hogy a következő idényben csak a harmadosztályban indulhat.

A klub most újabb közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy csődöt jelentett a Bordeaux-i Kereskedelmi Bíróságnál a szükséges szerkezetátalakítás érdekében, s az eljárás megindítása után a klub automatikusan elveszti profi státuszát.

„A National 1 (harmadosztály) idényének kezdete előtt a klubnak a nagyon rövid határidő miatt le kellett mondania szakmai státusza fenntartásának kéréséről, ellenkező esetben ismét a DNCG elé kellett volna állnia olyan költségvetéssel, amely nem fedi a jövőbeni valóságot és ez további súlyos szankciókhoz vezetett volna. Ez nehéz döntés, amely előrevetíti a folyamatban lévő szerkezetátalakítás elkerülhetetlen következményeit” – olvasható a Bordeaux hivatalos közleményében, melyben megjegyzik, hogy bezár az edzőközpont is, amely olyan labdarúgókat nevelt ki, mint Zinédine Zidane, Bixente Lizarazu, Jules Koundé és Aurélien Tchouaméni.

A Bordeaux hozzáteszi, a klub szándéka szerint a következő idényben a harmadosztályban szerepel, s azon lesz, hogy javuló pénzügyekkel és új ambíciókkal visszajusson a legmagasabb szintre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik