Az NBA-sztár nemcsak meglátogatta a PSG-t, hanem résztulajdonosa is lett

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 12:39
Kevin Durant szép emlékekkel tért haza a párizsi olimpiáról (Fotó: AFP)
Az immár négyszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, Kevin Durant tulajdonrészt vásárolt a Paris Saint-Germain labdarúgóklubban.

Kevin Durant a Boardroom befektetési holdingján keresztül vásárolt tulajdonrészt a francia klub ama 12.5 százaléknyi részvénypakettjéből, amelyhez egy amerikai magántőkealap (Arctos Sports Partners) jutott hozzá tavaly. Az ügyletre rálátó források szerint dollárban hét számjegyű összeget költött a kosaras a vásárlásra.

Durant a számára újabb aranyérmet hozó párizsi olimpia ideje alatt menedzsere, a Boardroom-társalapító Rich Kleiman társaságában felkereste a PSG új edzőközpontját Poissyban, ahol találkozott a párizsi klub katari elnökével.

„Megtiszteltetés volt fogadni Kevin Durantet, és látni azt, milyen lelkesedéssel töltötték el a látottak. Különleges sportoló, befektető, aki a pályán és azon kívül is példakép. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy kötődik a PSG családhoz” – fogalmazott akkor Nasszer el-Kelaifi.

A New York Times emlékeztet, hogy a PSG nem először kerül üzleti kapcsolatba amerikai kosarascsillaggal; Michael Jordan brandjével (Jordan) kötött megállapodása már a hatodik évébe lépett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik