NHL: háromgólos hátrányból győzött a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 07:43
A Pittsburgh Penguins háromgólos hátrányból fordítva győzte le 4–3-ra a Buffalo Sabres legénységét az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

A vendégek az első harmadban három gólt ütöttek, azonban a második játékrészre becserélt Marc-André Fleury eszén már nem tudtak túljárni – a bizonyítási lehetőségre régóta váró Fleury 28 lövést védett. Az ő teljesítményére építve a „pingvinek” felkapaszkodtak, és a befejező harmad hajrájában Jake Guentzel és Conor Sheary góljával kiharcolták a győzelmet.

Szergej Bobrovszkij egy héten belül másodszor húzta le résmentesen a rolót (20 védés), vezérletével a Columbus le is győzte a New Jerseyt, míg Jake Allen 27 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a St. Louis öt vereség után végre nyerjen.

A Vancouver kapusa, a 16 hónap után először kezdő Richard Bachman is kulcsszerepet játszott csapata sikerében – 43 védéssel húzta keresztül az Anaheim számításait. Bo Horvat és Markus Granlund lőtte a győzelemhez szükséges gólokat.

Eric Staal két góllal vette ki a részét a Minnesota győzelméből, míg Derek Ryan 3:57 perccel a vége előtt ütötte a Carolina győztes gólját az Arizona ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 4–3
Calgary Flames–New York Islanders 5–2
New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 0–3
Minnesota Wild–San Jose Sharks 3–1
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 1–2
Colorado Avalanche–St. Louis Blues 0–3
Arizona Coyotes–Carolina Hurricanes 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik