Jégkorong BL: tovább tart a Volán vereségsorozata, ezúttal Svédországban kapott ki

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 21:30
Fotó: Imago Images
A Hydro Fehérvár AV19 4–2-re kikapott a svéd Skelleftea otthonában a jégkorong Bajnokok Ligája 5. fordulójában.

IDÉNYBELI ELSŐ BL-pontjaiért szállt harcba kedd este a Hydro Fehérvár AV19 Svédországban, a Skelleftea AIK vendégeként. Már a mérkőzés első pillanatától szembetűnő volt a rájátszásra hajtó svédek sebességbeli fölénye, és a hazájában 2023–2024-ben bajnok döntős együttes nem egészen három percet követően már vezetett is. Elsőre egy távoli bomba, a harmad közepén pedig egy kapáslövésben kicsúcsosodó emberelőnyös helyzet mattolta Horváth Dominikot, és a kétgólos előny tudatában sem lassítottak a svédek.

Csakhogy némi idő elteltével Kiss Dávid együttese is rákapcsolt, tőle szokatlanul gyorsan jégkorongozott. Igaz a sebesség olykor a technikai megoldások rovására ment, mégis még az első dudaszó előtt jött a szépítő gól. Magosi Bálint a jobbszélről kicsit az ütője mögé érkező korongot korcsolyával megigazította, a következő pillanatban lőtt, és 2–1-re módosította az állást.

A középső játékrész abból a szempontból nem hozott változást, hogy azt is egy góllal nyerték meg a hazaiak (1–0-ra), de csak egy hihetetlenül szerencsés találattal. Rögtön a harmad elején egy svéd támadó saját csapattársát lőtte meg, akinek hátáról felperdült a pakk, és Horváth feje fölött a kapuba hullott. Ettől, és természetesen a hatpercnyi emberhátránytól eltekintve – amit ugyan hősiesen átvészelt a magyar együttes, de sokszor nyomasztóan alárendelt szerepet játszott – végig pariban volt a Volán, sőt, a játékrész végén több lehetősége is volt a csapatnak, hogy ismét egygólosra csökkentse a különbséget.

Két nyári igazolás az utolsó húsz percben össze is hozta az újabb szépítést, Chase Berger passzát Trevor Cheek lőtte hatalmas erővel a svédek kapujába. Újra volt azonban válasza a hazaiaknak, ismét szerencsés körülmények között lőttek gólt, a gólvonalon fekve blokkolni igyekvő Stipsicz Bence teste alatt csúszott be lassan a korong a kapuba. Az utolsó pillanatokig becsülettel ment előre Kiss Dávid csapata, helyzetekig igen, újabb gólig már nem jutott el, és 4–2-re kikapott.

A bravúr ezúttal sem sikerült Erdély Csanádéknak, de lesz még egy lehetőségük az idényben, hogy pontot szerezzenek a BL-ben, hiszen október 15-én az Alba Arénában fogadják a svájci Genéve-Servette-et.

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ
Skelleftea (svéd)–Hydro Fehérvár AV19 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)
Skelleftea. V: Björk, Öhlund, Sörholm, Westman (mind svédek)
SKELLEFTEA: HÄRENSTAM – LINDGREN 1, PUDAS (2) / Lundberg (1), Haara 1 / Bergqvist, Johansson / Lindfors, Landström – Lindholm (1), Johnson 1, Eriksson (1) / Klingsell (1), Hugg (1), Heikkinen 1 / Nordlund, Lindberg, Vuollet / Vesterlund, Forsfjäll, Dzierkals (1). Edző: Robert Ohlsson
FEHÉRVÁR: Reijola – Gaunce (1), Campbell (1) / Atkinson, Messner / Stipsicz, Stajnoch / Kiss R. – Sebők, Bartalis I., Erdély Cs. / CHEEK 1, BERGER (1), Kuralt / Ambrus G., Kulmala, Mihály Á. / Magosi 1, Németh K., Terbócs. Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 31–27. Emberelőny-kihasználás: 4/0, ill. –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik