Kaproncán kezd a Larvik

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.03. 21:12
Címkék
A Larviknak, amely a női KEK-elődöntőben a szintén norvég Tertnes Bergent kétszer megverte - a horvát Podravka Koprivnica lesz a vetélytársa a fináléban. Előbb azonban fontos elfoglaltsága akad a híres skandináv együttesnek: ma és szombaton bajnoki aranypárharcot vív a Byasennel.
A bajnoki elődöntőből a larvikiak Flaatnes, Nyberg és Rigelhuth vezérletével a Tertnes elleni kettős győzelemmel jutottak tovább, a trondheimi Byasen pedig a Nordstrand Oslóval szemben diadalmaskodott.A horvátok legendás és patinás női csapata, a kaproncai Podravka a legfényesebb sikerét 1996-ban érte el: megnyerte a BEK-döntőt, amelynek első találkozóján Südstadtban 17-13-ra kikapott ugyan, ám a visszavágón 25-20-ra győzött. Azóta eagyszer került európai kupadöntőbe: 2001-ben a lengyel Montex Lublinnal szemben elvesztette az EHF-kupa-finálét.Az idén felsóhajtottak a horvát szurkolók, végre ismét nagyobb siker küszöbére értek a vegetás lányok a KEK-ben. A Podravka tavaly még bajnokságot sem nyert, ezért több játékosát szabadlistára tette. Ráadásul a fizetések is szerényebbek lettek, mint korábban.Az ősszel mégis lelkes, fiatal csapat jött össze Kaproncán, mégpedig a legtehetségesebb horvát játékos, a mindössze 17 éves Kristina Franic vezetésével. Az együttes a KEK-elődöntőben otthon 37-27-re megverte a német Nürnberget, és mivel idegenben 31-31 volt az eredmény, biztosan jutott tovább. Josip Sojat edző szerint a döntőben a norvég Larvik ugyan esélyesebbnek tűnik, mint a Podravka, de a mester bízik abban, hogy a motivált Podravka KEK-et nyer. A kaproncaiaknál főszerepet játszik Stancin kapus, valamint a gólerős Franic, Tatari, Hrgovic és Vresk.
A Horvát Kupa elődöntőjében a Podravkát 28-26-ra megverte a későbbi végső győztes Lokomotiva Zagreb (a fővárosiak a viroviticai fináléban a Tvin Trgocentart 37-35-re győzték le).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik