Az Alba az edzők favoritja

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2002.09.26. 20:37
Címkék
Szoros meccs volt. Remekül tartotta magát a tavalyi bajnok Kaposvár, nagyszerűen küzdött a címvédő Atomerőmű, ám a szakemberek mást hoztak ki győztesnek. A tucatnyi tréner többsége úgy látja, eljött a trónfosztás ideje, a csúcsra a két évvel ezelőtti aranyérmes Albacomp ér fel.Öt, négy, három  így osztozott a voksokon az Alba, az ASE és a Klíma-Vill.
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az edzôk szerint a Góbival (jobbra) fémjelzett Alba és az Atom csatázhat az aranyért (Fotó: Meggyesi Bálint)
Szó, mi szó, meggyőző játékoskeretet verbuváltak össze Székesfehérváron, a három (plusz egy) légiós mellett olyan magyar kosarasok állnak bevetésre készen, mint a hetek óta csúcsformában kosarazó Góbi, az ifjú centertehetség, Bencze, és akkor még nem is szóltunk a tapasztalt Boros, Halm, Matus trióról. Erős lesz a Sterbenz-alakulat, ez nem is lehet vitás, de ha a férfi A-csoport edzőinek véleményére adunk (miért is ne adnánk?), lesz riválisa bőven. Összeállításunkból kiderül, egybehangzó álláspont, hogy tovább nő a színvonal, a trénerek úgy látják, nyolc-tíz olyan csapat lesz, amely bárki ellen győzelmi eséllyel léphet pályára.
Ha így lesz, a szurkoló csak nyerhet.
Hogy így lesz-e, választ ad a pénteken rajtoló vetélkedés.
Albacomp
STERBENZ LÁSZLÓ: – A csapatomtól sokrétűbb játékot várok, amelyben a védekezésnek nagyobb szerepet kell kapnia, mint eddig. Lapov révén több centergólt remélek, és bízom benne, hogy a mezőnyembereinket nem az öncélúság vezérli majd. Hasonló érzéseim vannak, mint tavaly, azaz rendkívül kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny, a legjobb nyolc közé sem lesz könnyű bekerülni. Érzésem szerint ebben a lerövidült bajnokságban minden idegenbeli győzelemnek óriási jelentősége lesz. Egy fontos megjegyzés a tippemhez: a csapatom az első három hely valamelyikén fog végezni, de azt nem tudom, hogy melyik általam megjelölt együttes helyén.

Edzői tipp a befutóra: 1. Kaposvár, 2. Atomerőmű, 3. Zalaegerszeg
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Theisz, Moseley, Hart, Góbi, Lapov
Sérült: –
Atomerőmű
FODOR PÉTER: – Az utolsó két évben kivívtunk magunknak egy pozíciót, amit mindenképpen meg kívánunk tartani. Hozzáteszem, nem lesz könnyű, hiszen erősnek tűnik a mezőny, hét-nyolc olyan csapat is van, amely bárhol győzhet. Több együttes is nagyszerűen erősített, úgyhogy mindenképpen kemény idény elé nézünk. Annyi hátránya lesz annak, hogy megszűnik a sokat szapult középszakasz, hogy aki botlik, az nem jut javítási lehetőséghez.

Edzői tipp a befutóra: 1. Atomerőmű, 2. Albacomp, 3. Szolnok
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Mészáros Z., Fodor G., Davis, Sitku, Czigler
Sérült: Jurgilas (ujjsérülés)
Debreceni Vadkakasok
RÁTHONYI TAMÁS: –Aki képes megtippelni a sorrendet, az nyugodtan elmehet jósnak. Minden idők egyik legkiegyenlítettebb bajnoksága elé nézünk, hiszen mindenki, még a két feljutó is, nagyon bevásárolt. Remélem, hogy legalább hazai pályán mindenki ellen a győzelem reményével léphetünk pályára. Az elsődleges célunk az, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk úgy, hogy közben olyan játékot produkáljon az együttes, amelyre vevők a nézők is. Kevesebb pénzből, az előző idénybelinél jobb csapat kialakítása, ez a mottónk.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Debrecen
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Fodor M., Lee, Green, Gémes, Bukva
Sérült: Green (vérömleny van a térdében)
Dombóvári VMSE
DÉRI CSABA: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy az előző idénybeli csapat magyar magja együtt maradt, és hogy el tudtuk csábítani Csaplár-Nagy Arnoldot. A három légióshelyet betöltöttük, igaz, egy kicsit későn. Halimics képességei ismertek, míg Spiveyval kapcsolatban remélem, hogy a bajnoki találkozókon is képes lesz megismételni a felkészülési meccseken nyújtott teljesítményét. Erősebb bajnokságot várok, mint a legutóbbi, hét-nyolc bajnokesélyes csapat is rajthoz áll. Szeretném, ha ebben a mezőnyben meghatározó csapattá válnánk, és ismét bejutnánk a legjobb nyolc közé. Ezúttal nehezebb lesz…

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Szolnok, 3. Atomerőmű
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Puskás, Spivey, Halimics, Vavra A., Eaton
Sérült: –
Falco KC-Szombathely
ZSOLDOS ANDRÁS: – Kell egy kis idő, hogy a két új amerikai centerünkkel összecsiszoljuk a csapatot. Ha ezen túlleszünk, harcba szállunk a legjobb négy közé jutásért. Az mindenképpen pozitív, hogy a három mezőnyemberünk együtt maradt, érezhető, hogy például Alexe jobban megérti magát Kálmánnal, mint hónapokkal ezelőtt. Ami a mezőnyt illeti, tíz csapat kezdő ötöse hihetetlenül erősnek tűnik, az az érzésem, hogy nagy körbeverések lesznek.

Edzői tipp a befutóra: 1. Atomerőmű, 2. Albacomp, 3. Falco
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Kálmán, Alexe, Pankár, Heinle, Eaker
Sérült: –
Kaposvári Klíma-Vill KK
GORAN MILJKOVICS: – Érzésem szerint négy csapat, az Albacomp, az ASE, a Falco és a Kaposvár kiemelkedik majd a mezőnyből, s nagy csatát vív a dobogós helyekért. Persze ez nem jelenti azt, hogy a többiek ellen könnyű lesz nyerni, a kezdő ötös több helyütt is roppant erős, meglehet, olykor-olykor a cseresor dönti el a meccseket. Ami bennünket illet, a magyar játékosaink előrelépését várom, ha ők kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak, nem lehet baj.

Edzői tipp a befutóra: 1. Kaposvár, 2. Albacomp, 3. Atomerőmű
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Simon B., Dzunics, Johnson, De Gray, Ivkovics
Sérült: –
Marc-Körmend
ZSEBE FERENC: – Sajnos úgy tűnik, a korábbinál gyengébb csapattal vágunk neki az évadnak. Volt néhány problémánk: az egyik légiósjelölt, Suber nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és egyelőre Clay is csak keresi régi önmagát. A felkészülési meccseken alig-alig győztünk, tudomásul kell venni, hogy ez a gárda ennyire képes. Ugyanakkor a többiek jócskán megerősödtek, nagyszerű együttese lehet az Atomerőműnek, az Albacompnak, a Falcónak, a Szolnoknak vagy éppen a Kaposvárnak is. Meg kell, hogy mondjam, ennél valamivel könnyebb edzői bemutatkozásra számítottam…

Edzői tipp a befutóra: 1. Atomerőmű, 2. Albacomp, 3. Falco
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Toroman, Clay, Trummer, Mujanovics, Grebenár
Sérült: Lóránt A. (bokasérülés), Lóránt P. (bokasérülés)
Mol Szolnok
RASID ABELJANOV: – A felkészülési mérkőzések alapján nem leszünk rosszak, bár az egyik legjobb centerünk, Vilcinskas térdsérülése nagyon kellemetlen számunkra, két hétig bizonyosan nem számíthatok rá. Ha felépül, jók lehetünk, a cél az, hogy a legjobb négy közt végezzen az együttes. Kevés ellenfelünket láttam játszani, de annyit rövid idő alatt is leszűrtem, hogy jó irányba változott a magyar kosárlabdázás, ennek megfelelően harcos, kemény összecsapásokat várok.

EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság
Az 1. forduló műsora
....
Szeptember 27., péntek
Debreceni Vadkakasok–Atomerômű SE 18.00
A felkészülési meccsek tanulsága szerint van még mit csiszolni a debreceni összhangon. Odaát ugyanakkor egymás gondolatát is ismerik.

Szeptember 28., szombat
Dombóvári VMSE–Marc-Körmend 18.00
Talán furcsán hangzik, de a házigazda a találkozó esélyese. Úgy tetszik, a körmendieknek beletelik majd egy kis idôbe, hogy ütôképes gárdát alakítsanak ki.

ZTE KK–Falco KC-Szombathely 18.00
Új centerduó itt is, ott is. A forduló egyik slágermeccsén a hazaiak valamivel talán esélyesebbnek tűnnek.

Soproni Ászok–Mol Szolnok 18.00
Az elsô fordulóban mindig veszélyes az újonc. Ezzel együtt az új légióstriót bevetô vendégcsapat bizonyára gyôzni megy Sopronba.

Sole-Szedeák–Kaposvári Klíma-Vill KK 18.30
Egykori csapata ellen az új szegedi edzô, Földi Sándor. Nem mondunk nagyot, ha azt írjuk, nem lesz könnyű dolga…

Szeptember 29., vasárnap
Univer KSE–Albacomp 17.30
Másfél hete még úgy készült az Albacomp, hogy a MAFC ellen kezd. Más kérdés, hogy Kecskeméten alighanem nehezebb lesz gyôznie.
Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Szolnok
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Stone, Vaisvila, Pavlovics, Orosz, Trepák
Sérült: Vilcinskas (térdsérülés)
Sole-Szedeák
FÖLDI SÁNDOR: – Ez egy olyan bajnokság lesz, amely előtt semmi értelme esélyeket latolgatni, úgyhogy az én tippemet is kéretik félkomolyan venni. Annyi bizonyos, hogy mi nehéz idény elé nézünk, a fiatal csapatunk elsődleges célja, hogy a következő évadot is a legmagasabb osztályban kezdhesse. Azért remélem, hogy a harmadik légiós érkeztével erősebbek leszünk, ha elnézzük a többi úgynevezett "kiscsapatot”, szükségünk lesz egy húzóemberre. Ami a többieket illeti, nincs igazi favorit, éppen ezért több helyütt is reménykedhetnek a bajnoki címben. Erősebb lett a mezőny.

Edzői tipp a befutóra: 1. Kaposvár, 2. Atomerőmű, 3. Albacomp
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Mulics, Deák, Nyilas, Kecskés, Scsekics
Sérült: –
Soproni Ászok
KMÉZICS ZORÁN: – Biztos vagyok benne, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb idény lesz, mint a legutóbbi. Lesznek persze olyan csapatok, amelyek kiemelkednek, gondolok itt az Albacomp, ASE, Kaposvár trióra, de ide sorolhatom még a Szolnokot és a Zalaegerszeget is. Fontos lesz, hogy ki mennyire tudja majd érvényesíteni a hazai pálya előnyeit. Ami bennünket illet, még mindig nem állt össze a csapat, sajnos az elmúlt hetekben sok sérültünk volt. Ennek ellenére úgy érzem, a legjobb nyolc között helye van az Ászoknak, igyekszünk minél több meglepetést okozni. És még valami: nagy szükségünk lesz a szurkolók buzdítására!

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Kaposvár
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Csirke, Parker, Walke, Glisovics, Kovacsevics
Sérült: Stan (ujjszalagszakadás), Bogdán (izomszakadás), Jávorszki (kifordult a bokája), Walke (ízületi törés)
Univer KSE
MOLNÁR CSABA: – Bízom benne, hogy bentmarad az együttes. Újonc csapat vagyunk, ráadásul a B-csoportra készültünk, és szinte az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy egy osztállyal feljebb indulhatunk. Ennek ellenére az elmúlt napokban azért meg tudtuk erősíteni az együttest annyira, hogy teljesíthetőnek tűnik a cél. Sőt van egy titkos vágyunk, mégpedig a nyolc közé kerülés. Kiegyensúlyozott a mezőny, amelyben az úgynevezett kiscsapatok nem tűnnek sokkal gyengébbnek a nagyoknál.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Szolnok
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Takács A., McDaniel, Madison, Horváth Cs., Radenkovics
Sérült: –
ZTE KK
NIKOLA LAZICS: – Hosszú évek után végre egy olyan csapattal dolgozhatok, amely mindenki ellen győzelemre játszhat. Új, és remélem, hogy erős együttes formálódik Egerszegen, ennek persze hátulütője is lehet, hiszen nem szokott még össze a társaság. Cseranics egy kicsit későn érkezett, de nem baj, lesz időnk beépíteni őt a csapatba. Azt gondolom egyébként, hogy nem lesz olyan kettéosztott a mezőny, mint az előző évadban, nem lesz hat erős és hat kevésbé jó gárda. A ZTE-t az első hat közé várom, azt pedig ígérhetem: a rájátszásban mindenkire veszélyesek leszünk!

Edzői tipp a befutóra: 1. Atomerőmű, 2. Albacomp, 3. Kaposvár
NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Nisa-vics, Bencze T., Kámán, McClendon, Cseranics
Sérült: Szájer (kifordult a bokája), Polster (Achilles-ín-sérülés)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik