Rangadóérett Párducok

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.12.01. 22:05
Címkék
Sztojan Ivkovics és Szejo Bukva. Egy, hogy is mondjuk, elnyűhetetlen szerb és egy bosnyák óriás. Nem is olyan rég Kaposvárott még együtt harcoltak a palánkok alatt. Csütörtökön Pécsett egymással szemben állnak majd, s meglehet, éppen egyikük vagy másikuk teljesítménye dönti el a rangadót.
Bizony, a rangadót, merthogy az előző évadban még csupán szorgos középcsapatként emlegetett PVSK alaposan bekezdett az új idényben, s 4-2-es győzelmi mutatóval a tabella negyedik helyén áll. A csütörtöki rivális, a Debrecen pedig az elsőn, méghozzá egyedüliként a mezőnyben makulátlan teljesítménnyel. No persze a debreceniek játéka nem mindig volt szárnyaló, legutóbb az Eger ellen például kínos perceket élt át a hajdúsági publikum. Más kérdés, hogy végül győztek Trummerék, és sokak szerint a honi bajnokságban nem is lesz könnyű legyőzni őket.

A pécsi Sztojan Ivkovics (15) csütörtökön feledné a játékerôt, és gyôzni akar a Debrecen elleni rangadón (Fotó: Laufer László)
A pécsi Sztojan Ivkovics (15) csütörtökön feledné a játékerôt, és gyôzni akar a Debrecen elleni rangadón (Fotó: Laufer László)
A pécsi Sztojan Ivkovics (15) csütörtökön feledné a játékerôt, és gyôzni akar a Debrecen elleni rangadón (Fotó: Laufer László)
A sikertelen fehérvári kísérlet után itt az újabb jelentkező, aki megállítaná a száguldó Vadkakasokat: az új néven szereplő Pécs bizonyára mindent megtesz a sikerért. Meglehet, a baranyaiaknak kedvez, hogy a Reid-fiúk kedden még Charleroi-ban szerepeltek, a szerdai nap pedig javarészt utazással telt a számukra. Érthető módon Budapestről egyenesen a csütörtöki derbi színhelyére buszozott a listavezető, ám hogy mennyit vesz ki a kosarasokból a fáradtság, majd csak a meccsen derül ki. A hazai oldalon néhány sérülés és betegség okoz kellemetlenségeket. A Falco ellen hét triplát jegyző Jovanovics a vádliját fájlalja, míg Richardson és Horváth influenzás, a játékuk ennek ellenére szinte biztosra vehető. Mert a csúcsmeccs éppen attól csúcsmeccs, hogy a kezdésre feledésbe merül minden kórság.
Ha már egyszer rangadóéretté váltak a Párducok…

Nem láttam a Debrecen keddi mecscsét, de ez nem is baj, mert messzemenő következtetést abból úgysem lehetne levonni, hiszen az ULEB-kupa más kategória. Okosan, türelmesen kell játszanunk a győzelem érdekében. A játékerő nem mellettünk szól, de én minden meccsen győzni akarok.
Sztojan Ivkovics

Az utolsó két meccsünkön nem játszottunk jól, de a magyar bajnokságban nem szabad hibáznunk, úgyhogy csütörtökön is győznünk kell. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Pécs erős csapat. Az Ivkovics elleni csatám? Egy rangadón nem az egyéni párharcok a fontosak, hanem hogy a csapat nyerjen.
Szejo Bukva

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik