Shaquille O’Neal a Miami Heattől a Phoenix Sunshoz szerződhet

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 10:04
A Phoenix Sunshoz igazolhat Shaquille O’Neal, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Miami Heat négyszeres bajnok centere – értesült a Miami Herald című lap. A 35 éves középjátékos az újság szerint szerdán utazik az arizonai városba, ahol orvosi és fizikai teszteken kell részt vennie. Shaq az utóbbi időben sokat hiányzott sérülés miatt, elsősorban a hátával és a térdével voltak problémái.
Shaquille O’Neal már nem érzi jól magát Miamiben?
Action Images
Shaquille O’Neal már nem érzi jól magát Miamiben?
Shaquille O’Neal már nem érzi jól magát Miamiben?
Action Images
Shaquille O’Neal már nem érzi jól magát Miamiben?

A floridai lap információi szerint O’Neal egy magánrepülőgéppel utazik Phoenixbe, ahol mágneses rezonancia-vizsgálattal (MRI) próbálják megállapítani, hogy mi van a derekával.

Ha sikeresen átmegy ezen a teszten, akkor a Suns megvásárolja, méghozzá egy olyan tranzakció keretében, amelynek során Shawn Mariont és Marcus Bankst odaadja a Miaminek.

A két éve még bajnoki címet ünneplő Heat drámaian rosszul szerepel eddig ebben a szezonban – mindössze kilenc mérkőzést tudott megnyerni, miközben 37-szer kikapott.

A 216 cm magas, 147 kilós O’Neal beszámolók szerint az utóbbi időben többször mondogatta a csapattársainak, hogy szeretné, ha eladnák. Azt azonban nem gondolta volna – írta a Miami Herald egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva –, hogy erre ilyen gyorsan sor kerülhet.

Shaquille O’Neal érkezése drámai változást hozhat a Suns háza táján, hiszen a Phoenix „fuss és dobj” típusú játékába egy Shaq típusú robusztus, viszonylag lomha, de bivalyerős center sehogy sem illik bele.

Ugyanakkor az is látható ma már, hogy az arizonaiak ezzel a forradalmian új kosárlabdával sem nagyon tudnak a bajnoki cím közelébe kerülni, így lehet, hogy O’Neal érkezésével ezt a stílust is módosítani kell majd.

Steve Kerr, a klub általános igazgatója – korábbi kiváló dobóhátvéd – nemrégiben azt mondta, azzal, hogy a Suns Amare Stoudemire-t a center pozíciójában játszatja, csak kárt okoz neki, hiszen ő valójában erőcsatárként tud igazán hatékony lenni.

Kétkedők szerint ugyan O’Neal még mindig elég erős az NBA-hez, de ahhoz a rendkívül gyors támadójátékhoz, amit a Suns játszik, már nem elég fitt.

Akárhogyan is, ha a Phoenix leigazolja O’Nealt, akkor Mike D’Antoni vezetőedző már biztosan jól átgondolta, hogyan illessze őt be a játékrendszerbe.


Videó: Összeállítás Shaquille O’Nealről
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik