Női kosár: öt új érkező és három hosszabbítás a PINKK-nél

Vágólapra másolva!
2016.07.04. 12:31
A női kosárlabda NB I-ben szereplő PINKK Pécsi 424 vasárnapi sajtóközleményében jelentős változásokról számolt be a kerettel és a szakmai stábbal kapcsolatban.

Az előző szezonban bronzérmes PINKK Ruják Nórával, Sánta Petrával és a csapatkapitány Gémes-Sarok Nikolettel is három évvel hosszabbított, míg Szabó Dóra, Bozóki Bettina és Martonosi Zita, illetve két amerikai, Aaliyah Whiteside és Talia Walton most csatlakozik a kerethez.

Az érkezők közül Whiteside lehet a legnagyobb erősítés, a 22 esztendős játékos a Georgia Tech egyetem csapatától érkezik, ahol az elmúlt szezonban a konferenciájának (ACC) legjobb dobója lett (19.5 pont, 7.2 lepattanó, 2.7 assziszt, 1.7 szerzett labda volt az átlaga).

„Erős, atletikus és ezeket a kvalitásait nagyon jól használja, agresszívan támadja a gyűrűt, betörései veszélyesek, emellett sok faultot tud kiharcolni, valamint a középtávoli dobása is erős, tipikusan az a fajta játékos, akit nehéz megállítani" – írja a PINKK hivatalos oldala.

Eldőlt az is, hogy Laczka Miklós marad a csapat vezetőedzője. A fiatal szakember az elmúlt szezont a csapat másodedzőjeként kezdte, de Sandro Orlando licenc problémája miatt február elsejétől vezetőedzői feladatokat látott el. Munkájával és hozzáállásával nagyon elégedett volt a klub vezetősége, ezért esett rá a választás. Laczka első számú segítője Petőfi Áron lesz, aki korábban a második csapat vezetőedzőjeként dolgozott.

A pécsiek korábbi játékosa, Iványi Dalma szintén csatlakozik az edzői stábhoz. Iványi elsődleges feladata a játékosok egyéni képzése lesz, de a fiatal edzők munkáját is segíti majd.

Laczka, Petőfi és Iványi is hároméves szerződést írt alá a pinkk.hu tájékoztatása szerint, amely hozzáteszi, hogy a szakmai stáb egy erőnléti edző érkezésével lesz teljes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik