A motiváltság lehet a Falco nagy erőssége

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 10:32
Nikola Popovicson kívül már minden új Falco-játékossal dolgozott együtt korábban Milos Konakov, a szombathelyiek vezetőedzője (Fotó: Árvai Károly)
A vasiak edzője, Milos Konakov úgy véli, a szerb center, Nikola Popovics fontos tagja lesz a csapatnak, míg Zach Brown térdével kapcsolatban mindent rendben találtak a kontrollvizsgálaton.

A héten elkezdte az alapozást a honi férfibajnokságot 2019 óta uraló Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, és már mindenki a fedélzeten van a következő évad keretéből. Egyelőre orvosi ellenőrzések, egyéni program és erőnléti tréningek jellemzik a mindennapokat, kiderül, ki milyen állapotban van. A labdát éppen csak arra használják a játékosok, hogy újra érezzék a kezükkel, aztán a második héten már jöhetnek az apró szakmai finomságok is. Milos Konakov, a vasiak szerb-magyar vezetőedzője büszke hazája Párizsban bronzérmes férfiválogatottjára, ugyanakkor csalódott is kissé, hiszen annyira közel volt az Egyesült Államok legyőzése az elődöntőben.

„Hét év után szuper nyáron vagyok túl, gyorsan össze tudtuk rakni a játékoskeretet, lekötöttük a felkészülési mérkőzéseket, így tíz napot tölthettünk Újvidéken, aztán majdnem két hetet Görögországban, három héten át kizárhattam a kosárlabdát és nézhettem például az olimpiát – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Konakov mester. – Nikola Popovicson kívül az összes új játékossal dolgoztam már együtt, ez nyilván mindenkinek nagy segítség, de azt gondolom, bizonyos tekintetben jobbak leszünk, mint legutóbb. A kétévadnyi Európa-kupa-tapasztalata miatt Popovics fontos tagja lesz a csapatnak, ötös posztra mindig nehéz megfelelő embert találni, a tárgyalások során viszont megértettük egymást, elmondtuk neki, mire van szükségünk. Teljesen más játékstílust képvisel, mint Keller Ákos, így erősebbek lehetünk centerposzton, több a variációnk.”

A magyar bajnokság 2022–2023-as idényének rájátszásában megsérülő amerikai bedobó, Zach Brown természetesen még nincs csúcsformában, kihagyott több mint egy évet, viszont a mágneses térdvizsgálat és a korábbi műtét eredményességének ellenőrzése alapján az orvos mindent rendben talált a kontroll során.

A célokról Milos Konakov elmondta, ahogy mindig, ezúttal is igyekeznek a legjobbjukat adni, a fő erősségük, hogy nagyon éhesek a sikerre. A bajnoki címüket megvédenék, a Magyar Kupában ezúttal jobb mérkőzéseket játszanának, míg a Bajnokok Ligájában a legutóbbi nehéz csoport után versenyképesebbek lehetnek, harcolni akarnak a legjobb 16 közé jutásért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik