Lizarazu újra a Bayernnél

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.05. 21:05
Címkék
Alighanem kevesen találták volna el, hogy a téli átigazolási piacon kivel próbálja megoldani bal oldali védőgondjait a Bayern München.
Még Philipp Lahm Stuttgartból való - alighanem szerződésellenes - visszahozatalának minden bizonnyal nagyobb volt az esélye, mint Bixente Lizarazu újabb müncheni szerepvállalásának. Ehhez képest a franciák világ- és Európa-bajnok futballistája fél évvel a távozását követően visszaköltözik a bajor városba, és legalább az idény végéig a bajnokaspiránst erősíti.

Lizarazu (jobbra) a tavasszal hozzátehet a 152 Bundesliga-meccséhez
Lizarazu (jobbra) a tavasszal hozzátehet a 152 Bundesliga-meccséhez
Lizarazu (jobbra) a tavasszal hozzátehet a 152 Bundesliga-meccséhez
"Liza a karácsonyi szünetben hívott fel, és azt mondta, nem érzi jól magát Marseille-ben. Mi pedig így oldottuk meg a helyzetet. Bixente már a dubai edzőtáborban ott lesz a csapattal" - árulta el a baszk futballista szerződtetésének hátterét Uli Hoeness, a Bayern menedzsere.
Lizarazu lelépési díj nélkül jöhet el az OM-től, holott az idény előtt még kétéves szerződést kötött vele. Eleinte semmiféle problémája sem volt Marseille-ben, csakhogy Philippe Troussier megérkezése óta egyre inkább a háttérbe szorult. A Bayernnél pedig tárt karokkal várják, hiszen a távozását követően még az is előfordult, hogy a jobblábas Haszan Szalihamidzsicsnak kellett balbekket játszania.
Lizarazu hét évet húzott le a bajoroknál, összesen 152 Bundesliga-mérkőzést játszott a csapatban, amellyel szinte minden nyerhetőt megnyert. Négy bajnoki címet, két Német Kupa-diadalt és egy-egy Bajnokok Ligája-, illetve Világkupa-serleget tehetett a vitrinjébe, időközben pedig a francia válogatottal az 1998-as világ-, majd 2000-es Európa-bajnokságon is a csúcsra ért. Ráadásul a francia a BL-ben is bevethető, hiszen az OM a 2004-2005-ös idényben nem volt jelen a nemzetközi hadszíntéren.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik