Nagy Gábor duplája győzelmet ért a Halinak

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 18:53
null
Sipos Norbert gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (fotó: Török Attila)
Címkék
A magyar labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Kecskeméti TE-Ereco a Haladást fogadta. A 31. percben Sipos Norbert szerzett vezetést a vendégeknek, az előnyt Nagy Gábor növelte a 48. percben. Az 57. percben Farkas István távoli lövéssel szépített, de Nagy Gábor négy perccel később visszaállította a különbséget. A 70. percben Némedi Norbert is feliratkozott a gólszerzők közé, így 3–2-re nyert a szombathelyi együttes.

A Soproni Liga 23. fordulójában a Kecskeméti TE-Ereco a Szombathelyi Haladást fogadta. A hazaiak a forduló előtt a 11. helyen álltak a tabellán, míg a vendégek csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak épp a Kecskemét mögé, a 12. helyre. A két csapat fordulatos őszi mérkőzésén 3–3-as döntetlen született.


A Kecskemét kezdte jobban a találkozót, Simon Attila már az 5. percben tesztelte a vendégek kapujában álló Rózsa Dánielt, majd egy perccel később Bori Gábor találta telibe 23 méterről a keresztlécet.

A félidő második felében a Haladás volt a veszélyesebb, Nagy Gábor 23 méterről a jobb oldali kapufát találta el a 28. percben, majd három minutummal később Molnár Balázs védők mögé betett labdáját Sipos Norbert lőtte kapura 16 méterről, ezt Filip Lazareanu nem tudta fogni, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. (0–1.)

Alig két perccel később Schimmer Szabolcs jobb oldali szögletét követően Lengyel Dániel fejelt hat méterről kapura, azonban fél méterrel eltévesztette a célt.

A szünetben Urbányi István cserékkel próbálta meg felpörgetni csapatát, két helyen is változtatott. Ennek ellenére a Szombathely szerzett újabb gólt. Történt, hogy a 48. percben egy hazai szögletet követően a kivágott labdát Oross Márton szerezte meg, majd megindult vele, s amikor eljutott vele a tizenhatosig, az érkező Nagy Gábor elé passzolt, aki hat méterről a kapu közepébe lőtt. (0–2.) Az már a hazai védelem kritikája, hogy ezt négy védő gyűrűjében tette.

Hamar feléledtek azonban a hazai remények. Előbb az 55. percben Gyagya beadását követően Litsingi fejesét tolta kapufára Rózsa, majd két perccel később Farkas István emelte kapura a labdát 40 méterről, amit Rózsa nagyon elnézett, így az a kapu bal oldalába hullott. (1–2.)

Nem tartott azonban sokáig az öröm, Nagy Gábor a 61. percben második góljával ismét kettőre növelte a Hali előnyét. A középpályás előző góljához hasonlóan ezúttal is Oross kapott egy labdát, amit az alapvonalról visszatett csapattársának, aki három méterről ezúttal sem hibázott. (1–3.)

Arról, hogy izgalmas legyen a végjáték Némedi Norbert gondoskodott, aki a 70. percben Szavics középre ívelt szabadrúgására ugrott fel remek ütemben és négy méterről a kapu bal oldalába fejelt. (2–3.) Az utolsó percekben azonban már nem akadt helyzete a Kecskemétnek, így a Haladás 3–2-re győzött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik