FTC: „A magyar topklubok az Eredivisiében is helytállnának”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.21. 11:20
null
Tuijp szerint a magyar élcsapatok megállnák a helyüket az Eredivisie-ben (Fotó: Grnák László, archív)
Jack Tuijp, a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának holland játékosa a Spitsnek adott nyilatkozatában mesélt magyarországi élményeiről, illetve azt is elmondta, hogy a honi topklubok megállnák a helyüket a holland élvonalban.

„Azelőtt nem sokat tudtam a Fradiról és a magyar bajnokságról, így utána jártam egy-két dolognak. Az FTC gazdag múlttal bíró klub, amely tíz év után az idén ismét az első helyen akar végezni az NB I-ben, ráadásul támadófutballt játszik, ami számomra nagyon fontos” – idézi a spitnieuws.nl Tuijpot.

A holland csatár azt is elmondta, megkönnyítette beilleszkedését az, hogy Ricardo Moniz vezetőedző mellett két további honfitársával, Arsenio Vaalporttal és Julian Jennerrel is tudja gyakorolni anyanyelvét. Sőt, a holland nyelvtudás állítása szerint a pályán is előnyt jelent, mert az ellenfél így nem tudja, miről is beszélnek egymás között.

Tuijp szerint a magyar élvonal színvonalasabb, mint a holland másodosztály – ahol az előző idényben gólkirály lett. Úgy gondolja, hogy a hazai élcsapatok az élvonalban is megállnák a helyüket, az Eredivisie középmezőnyéhez tartoznának.

„Akik rossz véleménnyel vannak a magyar futballról, jöjjenek el egyszer az egyik meccsünkre, s rögtön szertefoszlik minden kétségük. Elég, ha a szurkolóinkra gondolunk, a legutóbbi bajnokinkon tizenötezer néző volt” – vélekedett az idényben eddig egy gólnál járó holland.

Tuijp végül elmondta, sikerült már lakást találnia Budapesten, ahová az edzések után örömmel tér haza, s otthonosan érzi magát. Egyedül a felesége távollétével nem tudott eddig megbarátkozni, de bízik benne, hamarosan ő is a magyar fővárosba költözhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik