Honvéd: „A játékvezetők elvettek tőlünk körülbelül nyolc pontot”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 10:51
George F. Hemingway, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa a klub honlapján értékelte a csapat szezonját, valamint beszélt a várható igazolásokról, az utánpótlásról és a következő idény célkitűzéseiről.

„Felemás szezonunk volt – kezdte értékelését George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa. – Az utánpótláscsapataink jól teljesítettek, ám a felnőtteknek el kellett volna érniük a negyedik helyet a bajnokságban, vagy megnyerni a Magyar Kupát, hiszen ezek Európa-liga-indulási jogot jelentettek volna. Megvannak az okok, miért nem sikerült, a hibát magunkban kell keresnünk… És persze van néhány játékvezető is, akik elvettek tőlünk körülbelül nyolc pontot.”a felnőtteknek el kellett volna érniük a negyedik helyet a bajnokságban, vagy megnyerni a Magyar Kupát, hiszen ezek Európa-liga-indulási jogot jelentettek volna. Megvannak az okok, miért nem sikerült, a hibát magunkban kell keresnünk… És persze van néhány játékvezető is, akik elvettek tőlünk körülbelül nyolc pontot.”

„Tény és való, sajnos csak ötven százalékban lehetünk elégedettek, reméljük, a következő szezonban másként lesz. Nem tragédia, hogy nem indulhatunk az európai kupaporondon, ám a 2016–2017-es idényben szeretnénk odaérni, minden évben ez a célkitűzésünk.”

„Volt néhány meccs, amelyen nem a megfelelő felállásban, taktikával játszottunk, nagyjából ezek voltak a hibák. Azt látni kell, hogy az NB I minden pletyka ellenére sokat erősödött, és ez nemcsak egyes csapatokra értendő, hanem az egész bajnokság színvonalára. Jó ötlet volt, hogy 12 csapatosra szűkítették az élvonalat. A magyar valóság nem tart el tizenkét gárdánál többet, ezek is a különböző támogatások és egy-egy szponzor által tudnak fennmaradni, de 16 klub számára már nincs fedezet. Sehol sincs megírva, hogy minden városnak NB I-es együttese legyen.”

A tulajdonos a fiatalok szerepeltetése után járó pénz feltételeinek MLSZ általi szigorításáról is ejtett néhány szót.

„A következő kiírásban is szeretnénk megfelelni a szövetség fiatalokkal kapcsolatos követelményének, de nagyon nehéz a klubok feladata. Eddig az 1995. január elseje után születettek szerepeltetése után fizetett a szövetség, ezen szigorítottak, és már az 1996 januárja után születettek után jár a pénz. Ezt helytelen követelménynek tartom. Az NB I-ben és az NB II-ben (a másodosztályban kötelező lesz csapatonként két fiatalnak pályára lépnie) nincs ennyi fiatal, aki arra érdemes, hogy játsszon. Ez a szabály túl szigorú, ám együtt kell élnünk vele. A szövetség annak ellenére döntött így, hogy a szabály a klubok érdekei ellen szól, és ezt a szigorítást maguk a csapatok sem támogatták. Mi mindenesetre megpróbálunk megfelelni a feltételeknek, mert csak így lehetséges, hogy megkapjuk azt a pénzt, ami a klub fenntartásához szükséges.”

Hemingway elmondta, az új aréna tervei már megvannak, ám előbb az utánpótlásközpontot kezdik el építeni, annak elkészülte után indulnak meg a stadion munkálatai. Az elnök ezen kívül a tervezett erősítésekről is beszélt.

„Egy kapus ugye már érkezett (Gróf Dávid – a szerző). Van további két-három poszt, amelyre szerződtetni szeretnénk új játékost. Mindegyikre van három-négy kiszemeltünk, sorrendben haladunk. Reméljük, mindegyik posztra tudunk hozni legalább egy futballistát, aki erősítést jelent.”

„Mint említettem, a cél a következő szezonban is az európai kupaindulás kiharcolása. A Honvéd a legismertebb magyar klub külföldön, a rendelkezésre álló körülményekből és eszközökből kötelességünk kihozni a maximumot.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Gróf Dávid (Csákvár)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Gergely (Wolfsburg II – Németország), Vajda Dániel (Szigetszentmiklós)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Hermány Bence (Vasas), Davide Lanzafame (olasz, Novara – Olaszország), Székely György (Paks)
Távozók: Jelena Richárd (Paks – szabadon igazolhatóként), Kemenes Szabolcs (Paks – szabadon igazolhatóként), Souleymane Youla (guineai, Indy Eleven – egyesült államokbeli, szabadon igazolhatóként),
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Alekszandar Ignjatovics (szerb, lejár a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik