A Puskás Akadémia döntetlent játszott a LASK-kal

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 17:51
Fotó: puskasakademia.hu
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia 0–0-s döntetlent játszott az osztrák LASK-kal felkészülési mérkőzésen.

A Paschingban található Voestalpine Stadionban lépett pályára a Puskás Akadémia a harmadik felkészülési mérkőzésén kedd délután. 

Mikael Soisalo jobb oldali beadásával először a PAFC veszélyeztetett a találkozó 5. percében. Ezután az osztrákok alakítottak ki helyzeteket, előbb Lenny Pintor, nem sokkal később pedig Sascha Horvath tüzelt, de mindkét próbálkozás elkerülte Pécsi Ármin kapuját.

Az első komolyabb lehetőségre a 20. percig kellett várni, amikor Lamin Colley passzából Jakub Plsek próbálkozott egy lapos, ballábas lövéssel, amely után a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a pályát. Két perccel ezután Pécsi felívelését követően Nagy Zsolt lőtt kissé kiszorított helyzetből, ám a válogatott szélsőnek sem sikerült eltalálnia a kaput. 

Az 55. percben Colley volt erőszakos, és sikerült szerelnie Brandon Pursallt a linzi tizenhatostól nem messze, a gambiai csatár ziccerét azonban Jörg Siebenhandl hárította.

A meccs végéhez közeledve Nagynak még volt egy lehetősége, amit nem sikerült gólra váltani, így 0–0-s döntetlennel ért véget a találkozó.

NB I-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
LASK (osztrák)–Puskás Akadémia 0–0
Pasching
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Ormonde-Ottewill, 63.) – Szolnoki, Nissilä (Mondovics, 86.) – Soisalo (Komáromi, 63.), Plsek (Favorov, 63.), Nagy Zs. – Colley (Puljic, 63.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik