Bakti és Mim után Németh Dániel is betalált, kikapott a Paks

Vágólapra másolva!
2024.08.10. 19:40
Fo: Szabó Miklós
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Zalaegerszeg szombat este 3–1-re legyőzte odahaza a Paksot.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
ZTE FC–Paksi FC 3–1 (Bakti 21., Mim 62., Németh D. 68., ill. Ötvös 83.)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 2379 néző. Vezette: Pintér Cs.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Magyar Kupa-győztesek csaptak össze a ZTE Arénában, ám a két együttes ellenkező előjelekkel várta a találkozót. A Zalaegerszeg két vesztes bajnoki után lépett pályára, míg a Paks a román másodosztályú Corvinul elleni meglepő Európa-liga-kiesés után összeszedte magát, ráadásul a Mornar elleni hétközi 3–0-s győzelemmel fél lábbal már a Konferencialiga-rájátszásban érezheti magát. S ha már a Konferencialiga szóba került: a két csapat eredetileg vasárnap délután játszott volna egymással, ám a keddi visszavágóra való tekintettel a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) előrébb hozta a mérkőzést.

Bognár György, a Paks vezetőedzője a nemzetközi kupapárharcot szem előtt tartva felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára, míg Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője nagyobb meglepetést nem okozott a kezdő kijelölésével, ám fejtörést jelentett számára Yohan Croizet kiesése. A francia középpályás hét közben edzésen sérült meg, s amilyen nehézkesen jött-ment a lelátón, bajos elképzelni, hogy a következő mérkőzésen már számíthat rá a vezetőedző…

A meccs elején rögtön a volt zalaegerszegi Zimonyi Dávid lőhetett volna gólt, ám Gundel-Takács Bence nagyszerűen jött ki a kapujából. Néhány perccel később két tizenkilenc éves futballista összjátékából szerezte meg a vezetést a ZTE FC: Dénes Csanád Vilmos kiválóan ugratta ki Bakti Balázst, aki higgadtan gurította a labdát Simon Barnabás lába alatt a paksi kapuba.

 

A félidő hajrájában Tóth Barna jelentette a legnagyobb veszélyt a zalaegerszegi kapura, sem Várkonyi Bence, sem Olekszandr Szafronov nem tudta megverni a levegőben a paksi csatárt, ám több gól nem született.

Nem telt el sok idő a második félidőből, s Mim Gergely kis híján kettétörte a lécet, majd a másik oldalon a szünetben beálló Szabó Bálint lőtte a labdát nem sokkal a bal alsó sarok mellé. Aztán Dénes Csanád Vilmos növelhette volna csapata előnyét, de Simon Barnabás jól jött ki a kapujából. Bognár szépen, lassan elkezdte pályára küldeni alapembereit, a félidőben Szabó Bálint mellett Windecker József, az 56. percben pedig Böde Dániel és Haraszti Zsolt lépett pályára. A Paks feljavult, ám gólt a Zalaegerszeg szerzett: Németh Dániel ugratta ki nagyszerűen Mim Gergelyt, aki szépen lőtte a labdát a paksi kapuba. Pár perc múlva Mim visszaadata a gólpasszt Németh Dánielnek, ezzel már 3–0-ra vezetett a ZTE. Sajbán Máté fejese után közel volt a negyedik hazai gól is, ám a végén Ötvös Bence találatával szépítettek a vendégek.

A ZTE megszerezte első győzelmét az OTP Bank Liga 2024–2025-ös idényében, mégpedig egy tizenkilenc, egy huszonöt és egy húszéves magyar játékos góljával, s ezt ezúttal a kizárólag magyar labdarúgókat foglalkoztató Paks bánta, amely ugyanakkor készülhet a keddi, Mornar elleni Konferencialiga-visszavágóra. 3–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

1. MTK Budapest224–0+4 
2. Ferencvárosi TC223–0+3 
3. Puskás Akadémia224–2+2 
4. Debreceni VSC2114–1+3 
5. Fehérvár FC2113–1+2 
6. Paksi FC31114–6–2 
7. Zalaegerszegi TE3124–3+1 
8. Nyíregyháza Spartacus2112–4–2 
9. Kecskeméti TE3211–2–1 
10. Diósgyőri VTK3123–7–4 
11. Újpest FC222–4–2 
12. ETO FC Győr221–5–4 
AZ ÁLLÁS 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik