A Diósgyőr nagy csatában legyőzte odahaza a Zalaegerszeget

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2024.09.28. 14:49
Fontos három pontot szerzett a DVTK (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK 2–1-re legyőzte odahaza a Zalaegerszeget.

NB I, 8. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 2–1 (Rakonjac 10., Szatmári 68., ill. Mim 55.)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 4107 néző. Vezette: Antal P.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Úgy kezdett a DVTK, ahogy azt a miskolci futballrajongók szeretik: az első tíz percben levegőhöz sem jutottak a ZTE FC játékosa, a vendégcsapat a kapuja elé szorult. Mi több, mire a fanatikusabb drukkerek igazán belelendültek a buzdításba, addigra Marko Rakonjac látványos fejessel a zalaegerszegi kapuba juttatta a labdát. Tíz perc alatt hátrányba került a ZTE, pedig Márton Gábor vezetőedző igyekezett taktikailag tartást adni a csapatnak: három belső védővel kezdett a ZTE, ám a nagy diósgyőri nyomás miatt, s mivel a hazai akciók rendre a széleken bontakoztak ki, ötvédősre módosult a hátsó alakzat. Ám a nagy lendülettel kezdő DVTK-t nem lehetett feltartóztatni, a jobb oldali vonal mellett Jurek Gábor, míg a balon Gera Dániel bontotta meg a vendégek védekezését, sőt a vezető gól is ez utóbbi oldalon vezetett akció eredménye volt. Csaknem húsz perc kellett ahhoz, hogy felébredjen a ZTE, ám Mim Gergely hiába varázsolta a labdát a tizenkilenc éves Dénes Vilmos elé, a hét meccsen két gólt jegyző csatár ezúttal a kifutó kapusba, Karlo Senticbe lőtte a labdát. A helyzet is jelezte, magára talált a vendégegyüttes, s ez némi óvatosságra intette Szatmári Csabáékat, ugyanakkor ez a félidő hajrájára némi félelmet is szült, és a 40. percben csaknem egyenlített a ZTE, azonban Sajbán Máté négy méterről a kapu fölé lőtte a labdát, két perccel később pedig Dénes Vilmos hatalmas lövése nyomán csupán centik hiányoztak a gólhoz.

 

Hogy mi történt szünetben a ZTE öltözőjében, nem tudható, de az egerszegiek hatalmas elánnal estek a hazaiaknak, s ennek eredményeként remek akció végén az egyenlítés is összejött (1–1). A vendégek szemernyit sem vettek vissza a lendületből, sőt a gyors csatárok a középpályáról kapott, belőtt labdákkal rendre veszélyt teremtettek a hazai kapu előtt. Vladimir Radenkovics, a DVTK vezetőedzője is érezte a veszélyt, ezért a vendéggól után hármas cserére határozta el magát, a második félidő elejére elszürkülő szélsők, Gera Dániel és Jurek Gábor helyére Mohammed Rarszallát és Elton Acolatsét küldte pályára. Bejött a húzás, a 68. percben ugyanis – Szatmári Csaba révén – újra vezetést szerzett a DVTK.

Szó se róla, jó kis meccs kerekedett a találkozóból, a ZTE-t nem törte meg az, hogy újból hátrányba került, a kék-fehérek mentek előre, ráadásul Márton a hajrára bevetette a csapat legképzettebb játékosát, a sokáig sérült Yoan Croizet-t is, ám a diósgyőriek megoldották a rutinos francia légiós semlegesítését is. Jó iramú, eseményekben is gazdag összecsapást hozott a találkozó, a DVTK a győzelmének köszönhetően még jobban felzárkózott a tabellán, és kellő önbizalommal utazhat a következő bajnokira, a Nyíregyháza elleni keleti rangadóra, amelyre már különvonatot is szerveznek. 2–1

Az október 4-i állatok világnapja közeledtével a DVTK szeretné felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. A klub évek óta együttműködik a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvánnyal, így azok, akik támogatni szeretnék a kezdeményezést, a ZTE elleni bajnokin a játékosok és stábtagok által kivonuláskor viselt pólókat vásárolhatták meg jótékony céllal a mérkőzés lefújását követően. A DVTK már korábban az ügy mellé állt, és kérte, kéri, hogy a futballrajongók (is) a felelős állattartás mindennapi gyakorlása mellett látogassák és támogassák a közelükben lévő állatmenhelyeket, sőt, ha tehetik, vásárlás helyett fogadjanak örökbe egy-egy gazdára váró állatot.

Fotó: Kovács Péter
Nemes ügyet képviselhetnek a futballrajongók is

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

   
AZ ÁLLÁSMGyDVL–KGkP
1. Puskás Akadémia65112–5+715
2. Ferencvárosi TC559–2+715
3. Diósgyőri VTK83327–8–112
4. Újpest FC832312–7+511
5. Paksi FC631210–10010
6. MTK Budapest6337–6+19
7. Fehérvár FC72329–12–39
8. Debreceni VSC62139–907
9. Zalaegerszegi TE72149–11–27
10. Nyíregyháza Spartacus721411–16–57
11. Kecskeméti TE71245–9–45
12. ETO FC Győr71245–10–55

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik