Káosz Nyíregyházán: a játékosok nem edzenek

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 21:45
null
A pályán és azon kívül is gondokkal küzd a Nyíregyháza (Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
Egyre nagyobb a káosz a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyházánál. A Spartacusnál csúsznak a fizetések, és a jelek szerint a játékosoknál kedden betelt a pohár: nem edzettek a futballisták, át sem öltöztek a tréninghez, mindössze egy rendhagyó csapatképet készítettek – adta hírül a szon.hu.

 

Miskolczi László és Pető G. Zdenkó ügyvezető délelőtt a városházán találkozott Batizi Tamással, a kabinetiroda vezetőjével. A szon.hu szerint a 14 órakor kezdődő edzésre már nem öltöztek át a játékosok, ezzel akarták demonstrálni a számukra a tovább tarthatatlan állapotot.

„Először is a szolidaritásunkról biztosítottuk őket, a döntést nekik kellett meghozniuk – kezdte Rendes Sándor városházi szóvivő a szon.hu-nak. – Ebben a kérdésben az önkormányzatnak semmi beleszólása nincs. Sajnos az ügy hetek, hónapok óta nem jó irányba halad, amiért rendkívül aggódunk, és ezt bátran nyilatkozhatjuk a szurkolók nevében is. Azt gondolom, Nyíregyháza sportszerető közönsége nem nézi jó szemmel azt, ami a csapat körül történik, és most a játékosok is jelezték ezt úgymond a legszűkebb körből."

„A Nyíregyháza Spartacust működtető gazdasági társaság magáncég, ily módon a város és a csapat kapcsolata így idézőjelbe téve annyi, hogy a város nevét viseli. A főtulajdonosnak nagy felelőssége kellene hogy legyen a csapat iránt és nyilvánvalóan a város irányába is. Ez a felelősség jelenleg nem látszik. Ahogy sportnyelven szokták mondani, kicsit sántító ugyan: egy bokszmérkőzésen is tudni kell, hogy mikor kell bedobni a törölközőt. Egyébként bízom benne, hogy ez a pillanat nem jön el" – tette hozzá Rezes Sándor.

Dejan Vukadinovics, a Nyíregyháza rutinos labdarúgója elmondta, jelezték Faragó Attilának problémájukat, amelyre még mindig nem érkezett válasz, ezért döntöttek úgy, hogy nem edzenek.

„A múlt héten küldtünk egy levelet Faragó Attilának, amiben jeleztük, hogy milyen problémái vannak a játékosoknak – kezdte a játékos. – Mivel nem kaptuk meg a járandóságukat, többeknek gondot jelent az albérlet kifizetés és az étkezés is. Erre a mai napig nem kaptunk választ. Mivel továbbra sem változott semmi, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy addig nincs értelme edzenünk és meccset játszanunk, amíg ez a helyzet nem változik meg."

Miként azt Pető G. Zdenkó ügyvezető elmondta, a játékosok erre a hétre felmentést kaptak a munkavégzés alól, azaz mostani demonstrációjuk így nem minősül szerződésszegésnek. Vukadinovics hozzátette, ha megkapnák a pénzüket, újra mindent megtennének a klubért.

„Akkor természetesen újra edzenénk, és a meccseken is mindent megtennénk az eredményes szereplésért. Mi focizni, edzeni szeretnénk, hiszen a játékosok vagy ezért maradtak itt, vagy ezért jöttek Nyíregyházára. Mi dolgozni szeretnénk, hiszen ez a munkánk" – mondta Vukadinovics.

Mint arról beszámoltunk, Milan Davidov a pénztelenség miatt távozott a Nyíregyháza Spartacustól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik