NB III: Most mondom el, most még hiteles vagyok – Mátyus

Vágólapra másolva!
2016.03.24. 09:42
Sokáig magabiztosan vezette az NB III Keleti csoportját az előző idényben még első osztályú Nyíregyháza Spartacus, ám az előző fordulóban kikapott a Ceglédtől, amely így pontszámban beérte riválisát. A Szpari maradt az élen, Mátyus János vezetőedző elmondta, milyen problémákkal kell megküzdenie – teszi mindezt addig, amíg hiteles edzőként beszélhet erről.

„Kétezer-tizennégyben kerültem a klubhoz, akkor tűzoltó munkát kellett végeznem az őszi öt meccs alatt. Sikerült olyan eredményeket elérni, hogy megkaptam a bizalmat tavaszra is – kezdte Mátyus a nyiregyhazaspartacus.hu-nak. – Én akkor úgy éreztem, Magyarország egyik legjobb klubjához kerültem. Családias légkör uralkodott, minden feltétel adva volt, és pezsgett körülöttünk a levegő. Egy teljesen új csapat alapjait tettük le januártól Brekk Jánossal, aki nagyban segítette a munkámat, az ő ajánlatára kerültem egyáltalán ide.” Mátyus a nyiregyhazaspartacus.hu-nak. – Én akkor úgy éreztem, Magyarország egyik legjobb klubjához kerültem. Családias légkör uralkodott, minden feltétel adva volt, és pezsgett körülöttünk a levegő. Egy teljesen új csapat alapjait tettük le januártól Brekk Jánossal, aki nagyban segítette a munkámat, az ő ajánlatára kerültem egyáltalán ide.”

„Új játékosok érkeztek, és egy jól sikerült törökországi edzőtábor után hat hét alatt összeállt a csapat. Minden tervezett munkát elvégezhettünk, és tavasszal sikerült kiharcolni a bennmaradást. Más kérdés, hogy végül kizártak bennünket. Volt más lehetőségem, de itt maradtam, és elkezdtük a felkészülést az NB-III-ra. Ugyan szerényebb körülmények között, de Abaújszántón is elvégeztük azt, amit szerettünk volna, és végig vezetve nyertük meg az őszi szezont. Egy döntetlen és egy vereség mellett a többi meccset megnyertük, és a nyolc közé jutottunk a Magyar Kupában.”

„Télen változások történtek, ezt nem az én tisztem értékelni. Szeretném hangsúlyozni, Révész Bálintnak köszönhetően mindig mindenki időben megkapta továbbra is a fizetését, anyagi gondjaink továbbra sem voltak. Viszont a feltételek nem voltak olyan ideálisak, mint korábban. Ismét kimehettünk ugyan edzőtáborozni, de mivel összesen tizenkét egészséges emberem volt, nem tudtunk úgy készülni, ahogy azt kellett volna.”

„Mivel volt négy edzőmeccsünk, nem lehetett ezt az egycsapatnyi játékost több edzéssel is terhelni a mérkőzések mellett. Hazatérve sem javult a helyzet, nem volt megfelelő pálya, ahol tréningezhettünk volna, és a sérülések, eltiltások miatt a debreceni kupavisszavágón is mindössze három cserejátékosom volt a mezőnyben. Sajnos az, hogy a tervezett edzésmunkát nem tudtuk elvégezni, látszik a bajnoki eredményeken is.”

Azért mondom ezt el a szurkolóknak, mert mint az első helyen álló csapat edzője, most még hiteles vagyok, később nem akarok magyarázkodni. A héten pozitívan változtak a dolgok, megoldódtak a pályagondok, Brekk Jánost is visszakaptam magam mellé, és csak arra koncentrálunk, hogy nyerjünk a hétvégén. És nyerni is fogunk!” – mondta Mátyus János.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik