Felkészülés: Szoboszlaiék megverték az Arsenalt, kikapott a Real Madrid

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 07:42
Kai Havertz gólt szerzett, de Szoboszlai Dominikék 2–1-re győztek az Arsenal ellen (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államokban túrázó topligás csapatok közül magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2–1-re győzött az Arsenal ellen. Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a soraiban verte meg az Aston Villát.

 

 

A legutóbb, a Betis ellen győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik az új menedzser, Arne Slot harmadik meccsén is kezdő volt a Liverpoolban, amely Philadelphiában 2–1-re győzött az Arsenal ellen. Az Európa-bajnokságon és a Copa Américán szerepelt több játékosát is nélkülöző Liverpool vezére ezúttal Harvey Elliott volt, aki két gólpasszal vállalt főszerepet csapata sikerében: előbb Mohamed Szalahot ugratta ki egy labdával, majd mesterien emelt a második gólt szerző Fábio Carvalho elé. 

Szoboszlai a 72. percig volt a pályán, a Liverpool az új szakvezetővel a harmadik meccsén a második győzelmét aratta (egy vereség mellett). A vörösök az amerikai túrájukat augusztus 4-én a Manchester United ellen zárják Columbiában, augusztus 11-én pedig már otthon, az Anfielden fogadják a spanyol Sevillát. Az első bajnokit augusztus 17-én, az Ipswich Town otthonában játssza a Liverpool.    

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőcsapatban felálló RB Leipzig az első nyári felkészülési meccsén 2–0-ra győzött a 42. perctől, Diego Carlos második sárga lapja után emberhátrányban játszó Aston Villa ellen. A német csapatban Gulácsit a szünetben váltotta a belga új szerzemény, Maarten Vandevoordt, Orbán pedig a 78. percig volt a pályán. Egyébként a lippcseiek vezetőedzője, Marco Rose Lukas Klostermannon kívül mindenkit lecserélt a kezdőből a második félidőben.     

A BL-címvédő spanyol Real Madrid az első nyári meccsén 1–0-ra kikapott Chicagóban az olasz AC Milantól. A királyi gárdában az Eb-n szerepelt játékosok közül ott volt a kezdőcsapatban Antonio Rüdiger, Luka Modric és Arda Güler is, valamint bemutatkozott a brazil Endrick, viszont a nyár slágerigazolása, a francia Kylian Mbappé még nem játszott. A Milan a korábban Spanyolországban, a Villarrealban is futballozó nigériai támadó, Samuel Chukwueze jobb szélről, éles szögből leadott ballábas lövésével döntötte el a meccset.

Az Egyesült Államokban túrázó angol csapatok közül a Manchester United 3–2-re győzött a spanyol Betis ellen, a Chelsea 3–0-ra verte meg a mexikói Américát, míg a Crystal Palace a Wolverhampton ellen nyert 3–1-re. 

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Liverpool (angol)–Arsenal (angol) 2–1 (Szalah 13., Fábio Carvalho 34., ill. Havertz 40.)
Liverpool: Szoboszlai Dominik kezdett, a 72. percben lecserélték.
RB Leipzig (német)–Aston Villa (angol) 2–0 (André Silva 17., Openda 41.)
RB Leipzig: Gulácsi Péter kezdett, a szünetben cserélték le, Willi Orbán is kezdő volt, a 78. percben cserélték le.  
AC Milan (olasz)–Real Madrid (spanyol) 1–0 (Chukwueze 55.)
Manchester United (angol)–Betis (spanyol) 3–2 (Rashford 18. ľ 11-esből, Diallo 24., Casemiro 31., ill. Losada 15., D. Llorente 61.) 
Chelsea (angol)–América (mexikói) 3–0 (Nkunku ľ 11-esből 3., Marc Guiu 21., Madueke 79. – 11-esből) 
Crystal Palace (angol)–Wolverhampton (angol) 3–1 (Schlupp 35., J. Ayew 50., Agbinone 90+4, ill. Bueno 90+1.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik