Argentína, Hollandia és az FC Barcelona jöhet idén hazánkba

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 10:00
Páratlanul gazdag program elé néz a nyáron a magyar válogatott: információnk szerint júniusban az argentinok, augusztus végén a hollandok, s egyelőre még kérdéses időpontban a Barcelona érkezne Budapestre. A tárgyalások gőzerővel zajlanak, néhány héten belül pedig mind a három szerződés végére pont kerülhet. Az argentinok naptárában mindenesetre fix időpont június 4-e, a Magyarország elleni mérkőzés.
Lionel Messi gólöröme
Lionel Messi gólöröme
Lionel Messi gólöröme
Lionel Messi gólöröme

A forrónak ígérkező hónapokban világsztárok adják majd egymásnak a kilincset a Puskás Ferenc Stadion vendégöltözőjében: június 4-én Argentína, augusztus 20-án Hollandia, a két találkozó között – júliusban – pedig a Barcelona is pályára léphet a magyar közönség előtt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetői már hónapokkal ezelőtt eldöntötték, hogy 2008-ban is sztárcsapatokat hoznak Budapestre, a sort a három évvel ezelőtt már nálunk vendégeskedő argentinokkal kezdik. Ugyan az eredeti tervek szerint a portugál nemzeti együttes is szóba került, időközben azonban kiderült: Cristiano Ronaldóék egy csoportba kerültek velünk a világbajnoki selejtezőn, így maradtak az argentinok, a hollandok, valamint a Barcelona.

Belelapozva (természetesen az internet segítségével) az argentinok versenynaptárába, a következő derült ki: Lionel Messiék február 6-án Los Angelesben játszanak barátságos mérkőzést Guatemala ellen, június 14-én Ecuador, 17-én pedig Brazília ellen játszik világbajnoki selejtezőt a délamerikai zónában pillanatnyilag Paraguay mögött a második helyen álló együttes. Mint megtudtuk, ez nem zárja ki a magyarországi túra lehetőségét, hiszen Alfio Basile szövetségi kapitány a két fontos vb-selejtező előtt hasznosnak tartja a barátságos mérkőzés lejátszását, még akkor is, ha az utazás egy napot vesz majd igénybe. Felhívtuk az Argentin Labdarúgó-szövetséget, s a válogatott menedzsere, Rubén Morchela készségesen állt rendelkezésünkre, és nem titkolta: valóban kapcsolatban állnak az MLSZ-szel.

„A válogatott nyári programjában már ott szerepel a magyarországi túra – mondta Rubén Morchela. – A tárgyalások javában zajlanak, de ha a részletekre is kíváncsiak, akkor a mérkőzést szervező ügynökség munkatársainál kellene érdeklődniük...”

Az argentin válogatott külföldi fellépéseit egy Buenos Aires-i ügynökség intézi, így természetesen a budapesti találkozó részleteiről is ők egyezkednek az MLSZ-szel. A World11 iroda egyik vezetője érdeklődésünkre elmondta: a június 4-i mérkőzés már biztosnak mondható, sőt a szerződés értelmében az argentin válogatott a legerősebb összeállításában érkezik Budapestre, ám ennek anyagi vonzatai titkosak.

Ami biztos: az Argentínában szereplő sztárok is Budapestre érkeznek, az Európában futballozó játékosok pedig értelemszerűen Budapesten futnának össze. A Puskás Ferenc Stadion gyepére léphet többek között a Manchester United támadója, Carlos Tévez, a Real Madridban mostanában mellőzött Javier Saviola, az Internazionale futballistái, Esteban Cambiasso és Hernán Crespo, valamint a Barcelona zsenije, Lionel Messi is.

Apropó, Lionel Messi.... Három évvel ezelőtt élete első válogatott mérkőzésén a nagy bizonyításra készülő ifjú csereként beállva egy percet sem töltött a pályán, ugyanis Markus Merk játékvezető Vanczák Vilmos lekönyökléséért negyven másodperc elteltével kiállította.

S hogy a nyár még érdekesebb legyen, arról a Barcelona sztárjai (többek között ugye bizonyos Lionel Messi) gondoskodhatnak. Az MLSZ vezetősége a katalán együttessel is felvette már a kapcsolatot, és ahogy három évvel ezelőtt a Real Madrid Puskás Ferenc tiszteletére, úgy a Barcelona az idén Kubala László, Czibor Zoltán és Kocsis Sándor emléke előtt tisztelegve játszana Budapesten. A találkozó megszervezésével Dunai Antalt bízta meg Kisteleki István, a remek spanyol kapcsolatokkal rendelkező MLSZ-alelnök tárgyalni is kezdett.

„A Barcelonánál hajlanának arra, hogy Budapestre jöjjön a csapat – mondta Dunai Antal. – A legnagyobb problémát az időpont egyeztetése jelenti.”
Az elmúlt évi, a világbajnok olaszok elleni augusztus 22-i találkozóhoz hasonlóan ezúttal is e hónapban, éppen az államalapítás ünnepének napján, 20-án a holland válogatott is Magyarországra érkezhet. Aztán jöhet a vb-selejtező.

Egy biztos: forró nyár elé nézünk...
BORBOLA BENCE, CH. GÁLL ANDRÁS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik