Sándorra kezdőként, Dzsudzsákra csereként számít Egervári

Vágólapra másolva!
2011.10.10. 16:20
Címkék
„Minden meccs komoly téttel bír a számunkra” – vélekedett Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a holnapi Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón Telkiben. A szakember a csapat várható összeállításáról annyit elárult, hogy a Videoton jó formában lévő középpályására, Sándor Györgyre minden bizonnyal kezdőként számít, míg a sérülés után visszatérő Dzsudzsák Balázs a második félidőben csereként léphet pályára. A Nemzeti Sport Online kérdésére szóba került a nemzeti csapat várható további programja is, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy az Eb-társrendező lengyelekkel novemberben találkozhatunk, míg a 2012-es esztendőt februárban Bulgária ellen kezdhetjük.

Egervári Sándor vigyázó szemeit játékosaira vetette (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor vigyázó szemeit játékosaira vetette (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor vigyázó szemeit játékosaira vetette (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor vigyázó szemeit játékosaira vetette (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor vigyázó szemeit játékosaira vetette (Fotó: Németh Ferenc)

Megszületett a döntés: Rudolf nem játszhat a finnek ellen
Megszületett a döntés: Rudolf nem játszhat a finnek ellen

„Kedden délelőtt tizenegytől még lesz egy átmozgató jellegű edzés, akkor ismertetem a kezdőcsapatot, de úgy tervezem, hogy Sándor Gyuri kezdő lesz – mondta a sajtótájékoztatón Egervári Sándor. – A Mahacskalánál érthető módon aggódnak Dzsudzsák Balázsért, de mi sem tartjuk alkalmasnak teljes meccsre, hiszen még nem kilencvenperces játékos, de nagy kockázatot nem jelent majd, ha beküldjük a második félidőben húsz-harminc percre. Remélem, az eredményességünkhöz is hozzá tud majd tenni. Rudolf Gergely kiesése nem borítja fel a stratégiánkat, másik támadó játszik majd a helyén.”


„Nincs barátságos meccs, mindig győzelemre kell játszani, hiszen egy országot képviselünk, így minden találkozó komoly téttel bír a számunkra. Eddig sohasem volt baj a motivációval, most is a maximumra törekszünk, a közönséget kiszolgálva” – folytatta a szakember.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rudolf Gergely állapota sokat javult az elmúlt napokban, de továbbra sem százszázalékos, hétfőn pedig végleg eldőlt, hogy nem léphet pályára a finnek ellen.

ORANGEWAYS MINT KIZÁRÓLAGOS AUTÓBUSZ-SZPONZOR
Az MLSZ az Orangeways Zrt.-vel két évre szóló megállapodást írt alá a magyar válogatott kizárólagos autóbuszos szállításáról. A komfortbusz-szolgáltatásairól ismert hazai társaság feladat lesz 2013-ig a nemzeti csapat szárazföldi közlekedésének biztosítása a hivatalos mérkőzések idején.
Az új támogató a következő egy év során a szövetség meglevő autóbuszát veszi meg és üzemelteti, a jövő év őszén kezdődő vb-selejtezős válogatott mérkőzések idejére pedig egy új autóbusz beszerzésével és működtetésével járul hozzá a magyar csapat jövőbeni sikereihez. A cég nemcsak a felnőtt-, hanem valamennyi korosztályos válogatott szállításáról is gondoskodik.

„A finnek pénteken jobban játszottak, mint svéd legyőzőik, tehát nagy erőpróba vár ránk holnap, de érvényre kell juttatnunk az esélyességet, még akkor is, ha ez nem ígérkezik könnyű feladatnak" – tért ki Egervári a keddi Eb-selejtezőre.

„Sajnos elmaradtak a keresztbeverések, ám a tizennyolc pontot is jó eredménynek tartom, és álomszerű lenne, ha meglenne a huszonegy. Csapatjátékban a közösség ereje a legfontosabb, a játékosok tisztelik egymást, megvan egymás iránt a tökéletes bizalom. Aki ilyen tekintetben nem illett bele a képbe, az már nincs velünk. Ebben tudtunk a leginkább előrelépni véleményem szerint" – mondta még a szakember.

Juhász Roland, a válogatott csapatkapitánya a holnapi meccs mellett egy rövidebb értékelésre is vállalkozott.

„Minden meccsnek van tétje, a legfontosabb, hogy ismét lépjen előre egyet a csapat. Épülő együttesről van szó, így minden lehetőséget meg kell ragadni. Remélem, holnap ismét teszünk egy lépést előre, ami eredménnyel is párosul majd" – mondta Juhász, aki az NSO kérdésére az egész Eb-selejtezősorozat értékelésére is vállalkozott.

SZAVAZÁS

Mit vár a Magyarország–Finnország Eb-selejtezőtől?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Véleményem szerint a hollandok elleni hazai találkozónk nem illett bele az összképbe, de az utóbbi időben már jobban játszottunk, ami eredményekben is megmutatkozott. Ezért is fontos a holnapi meccs, hogy megmutathassuk, nem álltunk meg a fejlődésben. Általában azt mondják, hogy egy klubcsapatban erősebb a közösség, de ez a mostani válogatottnál is abszolút megvan. Mindenki nagy örömmel jön, és akár sérülten is mindent megtesz, hogy pályára tudjon lépni."

Sándor György, a Videoton játékosa is megerősítette társa véleményét.

„Az eredmények magukért beszélnek. Én az utolsó néhány mérkőzésről tudok csak beszélni: úgy látom, hogy fiatal, tehetséges játékosok alkotják a válogatottat, akiket a kapitány épített be. A csapat számára, de egyénileg is van tétje a meccsnek, aki bekerül, annak bizonyítania kell."

Egervári a Nemzeti Sport Online kérdésére beszélt a nemzeti csapat várható további programjáról is.

Ezek szerint a novemberi pótselejtezőkkel egy időben a mieink az Eb-társrendező lengyelekkel mérkőzhetnek meg. A két csapat találkozója várhatóan az egyik, jövő évi Eb-n helyszínként szolgáló stadionnak lesz a megnyitója.

Juhász   Rolandra minden poszton számíthat a kapitány
Juhász Rolandra minden poszton számíthat a kapitány

A mérkőzést 11-én vagy 15-én rendezik. A pontos megállapodásra a közeljövőben kerülhet sor a két szövetség között.

A magyar együttes szakmai stábjának kérésére a szövetség a másik hivatalos novemberi UEFA-napra is lekötne mérkőzést, egy hozzánk hasonlóan az Eb-re nem kvalifikáló csapattal játszhatnánk.

Azt követően egy hosszabb szünet következik a válogatott életében, majd február végén Bulgária érkezik Győrbe. Utána legközelebb, már a kontinenstorna felvezetéseként, június elején játszhat a válogatott, ide egyelőre keresik az ellenfelet.

Mint ismert: a mieink a záró mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan harmadik helyen végeznek az E-csoportban, ám korántsem mindegy, hogy a válogatott milyen teljesítménnyel szolgálja ki a Puskás-stadion használható részét várhatóan megtöltő szurkolókat. A szövetség közlése szerint a válogatott meccseken megszokott kiadvány ezúttal ingyenesen áll majd a kilátogatók rendelkezésére.

EGERVÁRI: NINCS SZÁMUNKRA TÉT NÉLKÜLI MÉRKŐZÉS

PAATELAINEN: MEGMUTATJUK, HOGY MIRE VAGYUNK KÉPESEK


JUHÁSZ: ELÉG LETT VOLNA 21 PONT, HA...


SZURKOLÓI ARÉNA ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON!

A magyar és a finn válogatott Eb-selejtezője kapcsán Magyarországon először nyílik Szurkolói Aréna. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak október 11-én (a magyar–finn Eb-selejtező napján) 15.00-tól aDürer kertben(Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19–21.),a Puskás Ferenc Stadion közvetlen közelében.

Meccs előtt, alatt és után isfolyamatosan akciókkal, jó hangulattal és meglepetésekkel várnak a szervezők minden szurkolót!A jeggyel nem rendelkezők kivetítőkön keresztül is nézhetik a meccset.

Az eseményre itt tudsz regisztrálni:https://www.facebook.com/event.php?eid=223119101074511

(x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik