U18: négy magyar gól és győzelem Montenegró ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 18:00
A Montenegróban edzőtáborozó U18-as magyar labdarúgó-válogatott kedden lejátszotta első felkészülési mérkőzését, és 4–2-re legyőzte a házigazdák hasonló korosztályú csapatát – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján.

A szikrázó napsütésben, több mint 30 fokban megrendezett találkozón a magyar válogatottnak hat percre sem volt szüksége a vezető gól megszerzéséhez, Szántó Tamás volt a találat szerzője. Bár válogatottunk a szünetig mezőnyfölényben játszott, ötletes akciókat vezetett, újabb gólt csak a fordulás után szerzett Gazdag Dániel jóvoltából.

A hazaiak tíz másodperc leforgása alatt szépítettek, majd a csereként beálló Takács Krisztofer góljára is válaszoltak. A 93. percben egy másik cserejátékos, Grabant Bence állította be a 4–2-es végeredményt.

„Meggyőző játékkal tudtuk legyőzni a hazaiakat, külön öröm, hogy négy gólt tudtunk szerezni, hiszen éppen a támadójáték javítása a fő célunk ezen a két meccsen – mondta a mérkőzés után Mészöly Géza szövetségi edző. – A délszláv együttesek rendre kemény, harcos focit játszanak, a montenegróiak most a szokásosnál is agresszívebben futballoztak, és az is kedvezett nekik, hogy a játékvezető engedte ezt a stílusú játékot. Ezzel együtt végig többet birtokoltuk a labdát, tetszetősen és eredményesen futballoztunk, a cserék is jól szálltak be, egyedül a két elkerülhető hazai gól miatt lehet hiányérzetünk. Bízom benne, hogy szerdán hasonlóan lendületes játékkal rukkolunk ki."

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 2–4 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Horváth Dániel – Gazdag Dániel, Hegedűs János (Csicsek Levente, 62.), Lenzsér Bence, Spandler Csaba – Vida Máté, Szántó Tamás (Murai Márk, 80.), Rácz Barnabás (Jancsó András, 62.) – Tóth Martin (Grabant Bence, 70.), Németh Erik (Koszta Márk, 70.), Zsótér Donát (Takács Krisztofer, 70.)
A magyar gólszerzők: Szántó (6.), Gazdag (53.), Takács (84.), Grabant (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik