A Nantes rendezte az auxerre-i számlát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.02.10. 20:38
Címkék
Ligue 1
A 27. forduló zárómérkôzésén: Auxerre– Nantes 0–1 (Moldovan 2.)
Az élcsoport: 1. Marseille 48 pont, 2. Monaco 46, 3. Nice 43 (31–21), 4. Auxerre 43 (26 mérk., 26–21), …11. Nantes 38 (25)
Ligue 1
A 27. forduló zárómérkôzésén: Auxerre– Nantes 0–1 (Moldovan 2.)
Az élcsoport: 1. Marseille 48 pont, 2. Monaco 46, 3. Nice 43 (31–21), 4. Auxerre 43 (26 mérk., 26–21), …11. Nantes 38 (25)
Elvesztette helyzeti előnyét az Auxerre, vasárnap este óta már nem Guy Roux csapata áll a legjobban a vesztett pontok tekintetében a Ligue 1-ben. A kék-fehérek vasárnap késő este hagyták, hogy a Nantes három értékes ponttal (1–0) hagyja el az Abbé Deschamps-stadiont.
"Vannak mérkőzések, amelyek nem csak a pontok miatt fontosak. Az Auxerre-rel szemben volt némi elszámolnivalónk – utalt az őszi, hazai pályán elszenvedett 4–1-es vereségre Angel Marcos, a "kanárik” edzője. – Remélem, hogy ez a találkozó referencia lesz a folytatásra, ugyanis ahhoz, hogy a táblázat első harmadában végezzünk, mindig így kell játszanunk.” A vendégek egyébként már a 2. percben vezetéshez jutottak a Quint beadását befejelő Viorel Moldovan révén, és bár a második félidőben jobbára védekezésre kényszerültek, sikeresen fejezték be az auxerre-i küldetést.
A találkozó szomorú következménye, hogy a hazaiak középső védője, Philippe Mexés combsérülést szenvedett, ezért nem lehet ott a csehek elleni holnapi barátságos válogatott mérkőzésen. Jacques Santini szövetségi kapitány Mexés védő- és csapattársát, az abszolút újonc Jean-Alain Boumsongot hívta meg a sérült pótlására. (A két kapus, Fabien Barthez és Grégory Coupet után Mexés a harmadik, aki sérülés miatt kénytelen volt lemondani a csehek elleni meccset.) S ha már az Auxerre fiataljainál tartunk, említsük meg, hogy a jelenleg sérült, már a válogatottban is gólt szerző Oliver Kapót a Le Parisien ismét hírbe hozta a PSG-vel – igaz, a lap jelezte, a fővárosi klub jelenleg a saját válságával van elfoglalva, nem a játékosvásárlással.
Marseille-ből érkezett a hír, mely szerint elképzelhető, hogy Frank Leboeuf nem tartja magát terveihez, és az ősszel is folytatja pályafutását. "Sok szép élményben volt részben, a Bajnokok Ligáját is ismerem belülről, úgyhogy az oda való esetleges bejutás nem befolyásolja a döntésemet. Ellenben ha úgy érzem, hogy testben és lélekben bírom a munkát, akkor folytatom a játékot, ha pedig nem, akkor leállok” – jelentette ki az éllovas OM világ- és Európa-bajnok védője, aki januárban ünnepelte 35. születésnapját.
Végül egy pikáns hír Monacóból: a 27 éve a futballklub élén álló, mellesleg a nemzeti tanácsot is tíz esztendeje elnöklő Jean-Louis Campora mozgalma súlyos vereséget szenvedett a vasárnapi választásokon, és a győztes ellenzék már jelezte: alaposan megvizsgálja a jelenleg 53 millió eurós adóssággal küzdő klub finanszírozását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik