Pérez a Barcát is figyeli

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.05.20. 22:51
Címkék
A Barcelona elnöki székéért indult versenyfutás egyre inkább eldurvul, legutóbb például Joan Laporta jelentette ki, hogy Lluis Bassat győzelme esetén voltaképpen Florentino Pérez, a Real Madrid első embere venné a kezébe a hatalmat az egyesületnél.
Bassat ugyanis arra készül, hogy a Barcelona örökségét az egyesület alapítványára bízza, ez utóbbinak pedig Salvador Alemany lenne az elnöke, míg Miquel Roca az alelnöke. E két úriemberrel szemben az a fenntartása, hogy szoros üzleti kapcsolatban állnak a Realt vezető Pérezzel. "Nem akarjuk, hogy a Barcát a Madrid elnöke irányítsa közvetett úton, beépített emberek révén” – jelentette ki Laporta, akivel egyébként egyetértett Josep Martínez-Rovira, egy másik jelölt is, igaz, ő csak annyit mondott, hogy nem Alemany és Roca a legmegfelelőbb erre a posztra.Persze Rovirának is megvannak a maga adui, legutóbb meglehetősen "vonzó” listát tett közé, amelyen azon játékosok neve szerepelt, akiket megválasztása esetén a klubhoz csábítana. Eszerint a bérletesek választhatnának, hogy a kapusposztra Buffon, Toldo vagy Kahn érkezzen-e, a védelmet Chivuval, Nestával, esetleg Sol Campbell-lel, míg a csatársort Van Nistelrooyjal, Henryval, netán Makaayjal erősítsék-e meg. Tekintélyes a névsor, és bár a Barcelona újabban nem dúskál a javakban, Rovira szerint a klub mindenkori éves bevételének a húsz százalékát játékosokra költheti, így pedig lenne pénz világsztárokra is.A már említett Real Madridnál újabban Vicente del Bosque jövője a legfőbb téma. Az edző szerződése a szezon végén lejár a királyi gárdánál, viszont eddig hiába ült le tárgyalni Jorge Valdano sportigazgatóval, az új megállapodás még nagyon távolinak tűnik. Elgondolkodtató ez a tempó, ugyanis Del Bosque korábban kategorikusan kijelentette, nem az anyagiakon múlik a megegyezés. A hírek viszont arról szólnak, hogy a Real már felajánlotta a trénernek, hogy az eddigi fizetéséért dolgozzon tovább, azaz a mester semmiképpen sem vesztene az ügyleten. A Marca szerint viszont más áll a háttérben, a madridi sportlap információja szerint a Real felvette a kapcsolatot a Juventust gardírozó Marcello Lippivel, valamint az Arsenal edzőjével, Arséne Wengerrel, azaz Del Bosquével csak látszattárgyalásokat folytat.A szakszervezet sztrájkkal fenyegetőzik

Immár a spanyol futballban is egyre aggasztóbbak az anyagi gondok. Gerardo González Movilla, a játékos-szakszervezet (AFE) elnöke bejelentette, ha a klubok július végéig nem egyenlítik ki a futballistákkal szemben fennálló, körülbelül 45 millió eurós tartozásukat, akkor az első és másodosztályú csapatok labdarúgói sztrájkba lépnek. Ráadásul a fizetések elmaradása esetén még az is elképzelhető, hogy az egyesületeket alacsonyabb osztályba sorolják.
Az élvonalbeli gárdák közül az Atlético Madridnál a legrosszabb a helyzet, a patinás fővárosi klub hónapok óta nem fizet a játékosainak. A másodosztályú Compostelánál a 2002–2003-as szezonban még senki sem vett fel bért, a labdarúgók becsületből azért kiharcolták a bentmaradást. A Gijón ennél érdekesebb, ugyanakkor furcsább megoldást alkalmazott: fedezetlen csekkeket adott a futballistáinak, akiket aztán – érthető módon – elutasítottak a bankok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik