A Barcának kell Beckham

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.05.28. 21:29
Címkék
A jelek szerint Barcelonában az elnökválasztás közeledtével egyre több pénzhez jutnak az egyelőre még csak előjelöltek, a legújabb hírek szerint ugyanis Joan Laporta David Beckhamet, míg Josep Martínez-Rovira egy másik Manchester United-játékost, Ruud van Nistelrooyt vinné a Camp Nouba.
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
Beckhamet a Barca és a Real is hívja
A két ügy között van azonban egy lényeges különbség, mégpedig az, hogy Laporta állítólag már meg is egyezett az MU-val, és a játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, miközben Rovirának még várnia kell a holland csatár válaszára (Van Nistelrooy állítólag kedden 48 óra gondolkodási időt kért tőle), a klubbal pedig csak az esetleges pozitív visszajelzés után venné fel a kapcsolatot. A spanyol sajtó szerint Laporta 35 millió euróért vette meg Beckham elővásárlási jogát, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a britek június 30-ig csak abban az esetben tárgyalhatnak más klubbal a középpályás ügyében, ha az a fent említett összegnél nagyobb értéket ajánl fel cserealapként. Barcelonában június 15-én voksolnak az erre jogosultak, azaz győzelme esetén Laportának több mint két hete lenne, hogy konkretizálja a most nyélbe ütött megállapodást.
Az új Beckham-sztori azért is érdekes, mert nem is olyan régen még arról szólt a fáma, hogy az extravagáns játékos a Real Madrihoz igazol, igaz, ezt később szinte az összes érintett cáfolta. Most azonban, hogy ismét felbukkant a Spiceboy neve egy spanyol klubbal kapcsolatban, a Real újfent hallatta a hangját, mégpedig Luis Figo révén: "Nem érdekel, hogy Beckham vagy maga Pelé igazol hozzánk. Karrierem során mindig meg kellett feszülnöm, hogy helyem legyen a csapatban, függetlenül attól, kik voltak a társaim. Ha Beckham tényleg jön, akkor az a csapat javát szolgálná, az, hogy ki, milyen poszton játszik majd, eldől később.”
A Valenciánál június 14-én tartják meg az elnökválasztást – erről határozott az egyesület vezetősége. Jelen állás szerint hat jelölt közül választhatnak az erre jogosult bérletesek, de igazán csak a klub jelenlegi vezetője, Jaime Ortí, illetve egykori első embere, a Valencia legnagyobb részvényese, Francisco Roig számít esélyesnek. Fernando Palos, Antonio Ruis, Eduardo Escartí és Fernando Gil ráadásul még be sem adta hivatalosan a jelenkezését a posztra, meglehet, ezt még június 9-ig megteheti bármelyikük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik