Queiróz a Real kispadján

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.06.25. 22:05
Címkék
Carlos Queiróz lett a Real Madrid új edzője. A portugál trénert szerda délután Florentino Pérez, a királyi klub elnöke mutatta be a sajtónak a Bernabéu-stadionban, ahol az is kiderült, hogy a szakember a következő két szezonra kötelezte el magát a madridi óriásnál.
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Carlos Queiróz sztárcsapattól sztárcsapathoz kerül: az MU-tól a Realhoz igazolt
Queiróz és Jorge Valdano sportigazgató azután tárgyalt szerdán egész délelőtt a kontraktus feltéleleiről, hogy előző nap a Manchester United – amelynél Queiróz Sir Alex Ferguson segédjeként dolgozott – rábólintott a portugál távozására. "Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legsikeresebb klubjánál kaptam bizonyítási lehetőséget, remélem, sikerül megfelelnem a Real Madrid várakozásainak. A labdarúgást művészetnek tartom, amelyben a fegyelemnek legalább akkora jelentősége van, mint a képzelőerőnek és az improvizálásnak, emellett meggyőződésem, hogy a világ legjobb futballját csakis a világ legjobb futballistái képesek játszani” – mondta bemutatkozó beszédében az új edző, aki 1989-ben, majd 1991-ben világbajnoki címig vezette Portugália U20-s válogatottját, amelynek tagjait (köztük a Real Madridban játszó Luis Figót) azóta "aranygenerációként” ismeri a világ. Queiróz nem kívánt jóslatokba bonyolódni, mert mint mondta, "nem ez a legmegfelelőbb pillanat erre”, inkább "odaadást és kemény munkát” ígért. Pérez elnök is mondott egy pár szót választottjáról: "Carlos Queiróz olyan edző, aki képes megfelelni klubunk kihívásának. Tisztában van vele, mit takar a Real Madrid intézménye, és hogy a klub szurkolói a győzelem mellett a látványos játékot is megkövetelik.”
Mindeközben Queiróz elődje, Vicente del Bosque is tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, fájlalja azokat a szavakat, amelyekkel Pérez megindokolta a menesztését. "Nem tetszik, hogy szakmai indokokkal magyarázzák a távozásomat, mert ez alááshatja mindazt, amit a közelmúltban felépítettünk, és kihatással lehet a csapat jövőjére is. Üres szavak, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb edző a Real számára – mondta a bajuszos mester, aki azt is cáfolta, hogy nem tudott rendet tenni az öltözőben. – Szerintem kifejezetten jó, ha egy kereten belül a játékosoknak saját gondolataik vannak. A Realnál pedig olyan labdarúgókkal találkoztam, akik igazi profik, és mindig tudásuk legjavát adva küzdenek a klub színeiért.” Természetesen felvetődött a kérdés, hogyan tovább, ám mint kiderült, Del Bosque egyelőre sehonnan sem kapott konkrét ajánlatot. "Még nem tudom, mit hoz a jövő, elképzelhető, hogy Spanyolországban maradok, de könnyen megeshet, hogy külföldre megyek. Akárhogy is lesz, szeretnék minél hamarabb munkát kapni, mert ez éltet” – árulta el a mester.
A Real Madridnál történt események árnyékában több klubnál is hasonló változások mentek végbe. A Málagánál, miután öt esztendőt követően elbúcsúztak Joaquín Peiró edzőtől, szerdán bejelentették, hogy a következő idényben Juande Ramos veszi át a csapat szakmai irányítását. A klubnál eredetileg a Boavistával 2001-ben portugál bajnoki címet nyerő, az elmúlt idényben pedig UEFA-kupa elődöntőjéig eljutó Jaime Pachecót szerették volna a kispadon látni, de a tréner által támasztott anyagi feltételeket a Málaga nem tudta teljesíteni. Így került képbe a korábban a Logronésszel, majd a Rayo Vallecanóval is az élvonalba feljutó Ramos, akivel mindössze egy évre kötöttek – egyelőre szóbeli – megállapodást, amelyet a jövő héten véglegesítenek.
Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de több spanyol újság is arról számol be, hogy Javier Irureta még egy évre elkötelezte magát a Deportivónál. Érdekesség, hogy a megállapodásnál sem a tréner, sem pedig képviselője nem volt jelen, Augusto César Lendoiro klubelnökkel ugyanis faxüzenetekben kommunikált Irureta.
A múlt szerdán elhunyt Javier Uria helyére Ignacio Ugartetxét választották meg az Athletic Bilbao elnökének, a 42 esztendős vállalkozó eddig a klub harmadik számú alelnöke volt. Új edzője is van a csapatnak, a bajnokság befejeztével a Schalkéhoz távozó Jupp Heynckest Andoni Zubizarreta sportigazgató eddigi helyettese, Ernesto Valverde váltja a kispadon, és csakúgy mint Ugartetxe, ő is 2005. június 30-ig kötelezte el magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik