Törökországban tér vissza

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2003.08.17. 21:00
Címkék
Barbara Ruzic, a korábban kétszer is Európa legjobbjává megválasztott horvát röplabdázónő több mint két esztendeje szakított a versenysporttal, és bár a horvát lapokban az is megjelent, hogy egészségi problémái vannak, a minap szerződést kötött az Eczecibasi együttesével.
Talán nem véletlenül, hiszen a még most is csak 26 éves játékos édesapja, Ivica Jelic vállalta el a török élcsapat irányítását, illetve férje, a horvát válogatott kosaras, Tomo Ruzic a Besiktas játékosa lett. A házaspár mindkét tagja egyéves szerződést kötött, és ha Ruzicnak jól megy majd a játék (amiben ő biztos), akár a válogatottba is visszatérhet. Már csak azért is, mert a szövetségi kapitány ismét az édesapja lesz."Csak azt ígérhetem, hogy a legjobb tudásom szerint igyekszem játszani – így Barbara Ruzic. – Mivel lassan három éve, hogy nem röplabdáztam, nagyon nehéz bármit is jósolni. Nem is akarok, de azt elmondhatom: örülök, hogy megint röplabdázhatok. Hallottam, a horvát lapokban megjelent hírekről, amelyek szerint egészségügyi gondjaim vannak – erre csak annyit mondhatok, azoknak vannak ilyen jellegű problémáik, akik ezeket a híreket terjesztik. Úgy tervezem, hogy még két évig röplabdázom, majd újabb gyereket szeretnék szülni, aztán már biztosan nem játszom tovább.”Travica a szerb kapitány

Belgrád. Ljubomir Travica, a Mladost Zagreb egykori csapatkapitánya lett az olimpiai és Európa-bajnok szerb-montenegrói válogatott új szakvezetője. A hosszú évekig az olasz élvonalban edzősködő, olasz állampolgár Travica jelenleg az Olympiakosz edzője, ám a szerb szövetség megegyezett a görögökkel abban, hogy a klub az Európa-bajnokság végéig, szeptember 14-ig minden feladat alól mentesíti őt.

Női ifjúsági világbajnokság, Lengyelország
A 7. helyért: Oroszország–Lengyelország 3:1 (23, 21, –16, 18). Az 5. helyért: Horvátország–Thaiföld 3:1 (–26, 17, 14, 16). A 3. helyért: Brazília–Egyesült Államok 3:1 (–16, 16, 20, 18). Döntő: Kína–Olaszország 3:2 (–17, –15, 23, 16, 8)
A csoportmeccsek után a fináléban is legyőzte Kína a kétszettes előnyét leadó Olaszországot, ezzel megvédte címét Ázsia legjobbja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik