Argentin baki a nyitányon

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.09.07. 21:22
Címkék
Vaskos meglepetéssel kezdődött meg szombaton a világbajnoki selejtezősorozat Dél-Amerikában: a régió egyik nagyágyúja, Argentína hazai pályán nem tudta legyőzni a lelkesen játszó chilei válogatottat, pedig Marcelo Bielsa tanítványai a szünetben már két góllal vezettek. Az első játéknap másik két mérkőzésén Ecuador és Peru is könnyed győzelmet aratott, az egyenlítőiek a térség egyik leggyöngébbnek tartott csapatát, Venezuelát, míg a peruiak Paraguayt fektették két vállra.
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Contreras (balra) alaposan betartott Delgadónak és az argentin válogatottnak
Buenos Airesben Andrés D'Alessandro irányításával az argentin válogatott azonnal nekiesett a legutóbbi vb-selejtezőt az utolsó előtti helyen záró chilei csapatnak, de hiába volt nyomasztó a hazaiak fölénye, az első gólra több mint fél órát kellett várni. A 32. percben tört meg a jég, amikor a Valenciától nemrég az Internazionaléhoz átigazolt Kily González vette be Nelson Tapia kapuját egy látványos lövéssel. A vérszemet kapott házigazdák négy perc elteltével ismét eredményesek voltak, miután D'Alessandro Aimart hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A fordulást követően sem állt le az argentin gépezet (Crespo és Aimar is ziccert hibázott), viszont egy váratlan ellenakció végén Mirosevic szépített. Ettől megtört a világoskék-fehérek harci szelleme, jött is az újabb chilei találat, majd a három kiállítás. "Az ellenfél nem volt jobb nálunk, ráadásul az irányítást sem engedtük ki a kezünkből a mérkőzés során, ezért nehéz magyarázatot találni arra, miért nem nyertük meg a találkozót” – értetlenkedett Bielsa mester. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a hazai szurkolók Juan Sebastian Verón minden egyes megmozdulását kifütyülték, mert őt tartják felelősnek a tavalyi vb-kudarcért.
Ecuadorban nem volt semmilyen füttykoncert, miután a válogatott mindkét félidőben berámolt egy-egy gólt Venezuelának, és a hagyományoknak megfelelően legyőzte ellenfelét. A két csapat összesen hétszer játszott vb-selejtezőt egymással, és csak egyetlen venezuelai győzelem született, ráadásul Quitóban Venezuela idáig csak egyetlenegyszer talált be, az 1993-as Copa Américán. "Nagyon összeszedetten és okosan játszottak a fiúk, viszont úgy érzem, nem Venezuela lesz a legnagyobb ellenfelünk ebben a selejtezősorozatban” – mondta Hernán Darío Gómez, az egyenlítőiek kolumbiai szövetségi kapitánya.
Limában a vendég paraguayiak szereztek vezetést Gamarra fejes góljával, azonban Peru még az első játékrészben fordítani tudott, majd a második félidő hajrájában újabb két gólt szerezve kiütéses győzelmet aratott. Ennek ellenére a csapatot edző, egyébként brazil Paulo Autuori óvatosságra intett: "Igaz, hogy elégedett vagyok, de még nem érkezett el az ünneplés ideje, pár nap múlva például Chile ellen is helyt kell állnunk.”

Világbajnoki selejtezők, dél-amerikai zóna
1. forduló
Argentína–Chile 2–2 (2–0)

Buenos Aires, 35 372 néző
V: Aquino (paraguayi). G: Kily González (32.), Aimar (36.), ill. Mirosevic (60.), Navia (77.). K: Samuel (87.), ill. Álvarez (87.), Navia (91.)
ARGENTÍNA: Cavallero – Vivas, Ayala, Samuel – Zanetti, Verón (Almeyda, 65.), Kily González – Aimar, D'Alessandro – Delgado, Crespo (Saviola, 71.)
CHILE: N. Tapia – Álvarez, Olarra, Contreras, Pérez – González, Melendez (Mirosevic, 38.), Martel, M. González (Acuna, 57.) – Navia, H. Tapia (Pinilla, 57.)

Ecuador–Venezuela 2–0 (1–0)
Quito, 30 000 néző
V: Selman (chilei). G: Espinoza (6.), C. Tenorio (67.)
ECUADOR: Cevallos – De la Cruz, Espinosa, Hurtado, Reasco – Ayovi, Obregón, Méndez, Chalá – Aguinaga (O. Tenorio, 43.), C. Tenorio
VENEZUELA: Angelucci – Vallenilla, Rey, Alvarado, Rojas – Vitali, Jiménez, Arango, Urdaneta (H. González, 60.), Páez (Noriega, 60) – Morán (Casseres, 67.)

Peru–Paraguay 4–1 (2–1)
Lima, 43 000 néző
V: Baldassi (argentin). G: Solano (34.), Mendoza (42.), Jorge Soto (83.), Farfan (91.), ill. Gamarra (24.)
PERU: Delgado – Jorge Soto, Rebosio, Galliquio, Hidalgo – Jayo, Zegarra, Solano (José Soto, 89.), Palacios (Ciurlizza, 76.) – Mendoza (Farfan, 70), Pizarro
PARAGUAY: Tavarelli – Cáceres, Da Silva, Gamarra – Arce, Toledo (Alvarenga, 60.), Enciso, Paredes, Bonet (Cuevas, 81.) – Santa Cruz, Cardozo

Uruguay-Bolívia 5-0 (2-0)
Montevideo.
G: Forlán (18.), Chevantón (41., 60.), Abeijón (83.), Bueno (88.). K: Ricardi (68., Bolívia)

Kolumbia-Brazília 1–2 (1–1)
Bogotá.
G: Angel (38.), ill. Ronaldo (22.), Kaká (60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik