Ismét együtt a "három R”

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.09.09. 23:11
Címkék
A hét közepén már a második fordulóra kerül sor a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban, amelyben különleges figyelmet kap az első hazai fellépésére, az Ecuador ellen meccsre készülő brazil válogatott, no meg az eltiltása után visszatérő Ronaldinho.
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
Ronaldinho a Kolumbia elleni selejtezôt kihagyta, Ecuador ellen azonban már játszhat
A Kolumbiával szemben 2–1-re megnyert első selejtező mérkőzést kihagyó támadó visszatértével a selecaót gardírozó Carlos Alberto Parreira bevetheti a "három R” névvel illetett csatársort, azaz az elődje, Luiz Felipe Scolari által összeverbuvált Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho triót. A szakvezető számára legnehezebb kérdés, hogy kit hagyjon ki a Barranquillában győző csapat középpályássorából, hiszen nemcsak a négy kezdő ember – Gilberto Silva, Émerson, Zé Roberto, Alex –, hanem a két csere – a hatalmast gólt vágó Kaká, illetve Renato – is kiváló teljesítményt nyújtott. A helyi sajtó szerint Émersont áldozza fel a kapitány, noha mindenki számára világos volt, hogy a Milanban leginkább csak csere és ezért a többieknél egy kicsit komótosabban mozgó Rivaldo volt a leggyengébb láncszem. Eszerint és feltéve, hogy Parreira tartja magát a "győztes csapaton ne (nagyon) változtass” elvhez, akkor a brazilok kapuját Dida védi majd, előtte Cafú, Lúcio, Roque Júnior és Roberto Carlos látja el a védelmi teendőket, a középpálya jobb szélét Gilberto Silva, a bal szélét Alex futhatja be, középen pedig Zé Roberto jelenti majd a kapcsot a védelem és a már említett "három R” között. "Fel kell készülnük, hogy újra szinte kizárólag védekező csapattal kerülünk szembe, ezért nagyon türelmesen kell majd játszanunk” – vetítette előre az ecuadoriak elleni derbit Parreira kapitány.
Ennek némiképp ellentmondanak az ecuadoriakat vezető Hernán Dário Gómez szavai. "Odamegyünk, és megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Brazíliának kiváló válogatottja van, Ecuadornak úgyszintén, ezért hiszem, hogy meglepetést szerezhetünk” – így a kolumbiai állampolgárságú szakvezető, akinek optimizmusa érthető, hiszen fiai az első körben hazai pályán magabiztosan fektették két vállra Venezuela legjobbjait (2–0). Az más kérdés, hogy ezúttal a világbajnokhoz mennek vendégségbe… Az egyenlítőiek nem számíthatnak veterán csapatkapitányukra, az első fordulóban a térdén megsérülő Alex Aguinagára.
A játéknap másik két összecsapása közül minden bizonnyal az asuncióni Paraguay–Uruguay mérkőzésen lesz feszültebb a hangulat, és nemcsak a két csapat rivalizálása, hanem a hazai válogatott berkein belül kialakult ellenséges hangulat miatt is. A botrányt (ki más, mint) José Luis Chilavert robbantotta ki: miután a csapat hazatért a Perutól szégyenszemre 4–1-re elveszített mérkőzésről, a kapus egy helyi rádióban azt nyilatkozta, hogy otthagyja a válogatottat, ha Oscar Harrison marad a szövetség elnöke, mert az általa vezetett brigád lehetetleníti el a nemzeti csapatot. "Nehezen jutunk el Németországba, mivel nincs igazi menedzsment a csapat mögött. Azért mennek rosszul a dolgok, mert a vezetők nem állnak ki a játékosok mellett, nem tisztelnek bennünket” – fakadt ki a hírhedt kapus, és vádjai alátámasztására megemlítette, hogy amikor a csapat visszatért Peruból, a vezetőség tagjai egyszerűen faképnél hagyták a futballistákat, akik aztán egyesével fogtak taxit, hogy hazajuthassanak.
Ezzel szemben Paraguay mostani ellenfelénél, az uruguayi válogatottnál remek hangulat uralkodik, hiszen az új szövetségi kapitány, Juan Ramón Carrasco megtalálta a közös hangot a játékosokkal, akik talán éppen ezért pazar játékkal 5–0-ra verték meg Bolíviát a nyitó fordulóban. Utóbbi legénység egyébként otthon javíthat a sorozatot szintén vereséggel kezdő Kolumbia ellenében. A vendégeknél Victor Hugo Aristizábal kirohanása keltett némi vihart, a Cruzeiro csatára ugyanis kijelentette: a Bolívia elleni derbit követően visszavonul a válogatottságtól, mert elege lett abból, hogy a nemzeti csapat minden vereségét az ő nyakába varrják.

Világbajnoki selejtezők, dél-amerikai zóna
2. forduló, szerdai mérkőzések:
Bolívia–Kolumbia (La Paz, magyar idő szerint 21.00), Paraguay–Uruguay (Asunción, 23.45), Brazília–Ecuador (Manaus, csütörtök 1.45)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik