Szenvedtek a brazilok

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.09.11. 20:43
Címkék
A második forduló szerdai játéknapjának tulajdonképpen mind a három találkozója váratlan eredménnyel ért véget, ám vaskos meglepetésről egyik esetben sem lehet beszélni.
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
Ronaldinho (jobbra) góljával ôrizte meg hibátlan mérlegét a brazil válogatott
A brazilok Ecuador elleni győzelme több mint papírforma, ám arra többen felkaphatták a fejüket, hogy az első fordulóban Kolumbiát időnként parádés játékkal két vállra fektető, a manausi mérkőzésre pedig Ronaldinhóval is kiegészülő világbajnok gárda csak egyetlen gólocskát tudott begyötörni Cevallos kapujába. A Paraguay– Uruguay derbi minden körülmények között háromesélyes, ám arra minden bizonnyal nagyon kevesen számítottak, hogy az előző körben Peruban kiütéses vereséget szenvedő piros-fehérek ezúttal bedarálják a pár napja Bolíviát "agyonverő” celestét, és hogy az említett bolíviaiak válasz nélküli négyest hintenek Kolumbiának.
Az Amazonas-medence kellős közepén fekvő Manausban hatalmas érdeklődés kísérte a selecao fellépését – a csapat utolsó edzésén 45 ezren (!) voltak jelen –, ám leszámítva az első negyedórát, amikor az eltiltásából visszatérő Ronaldinho a mérkőzés egyetlen gólját megszerezte, a házigazda válogatott csalódást okozó produkcióval rukkolt ki. A második félidőben Dida kapus védései mellett a játékvezető segítségére is szüksége volt a hazai csapatnak, ugyanis az 51. percben Roque Júnior a tizenhatoson belül faultolta Reascót, ám a jogos tizenegyes elmaradt. A brazil sajtó szerint csak Roberto Carlos és Gilberto Silva nyújtott elfogadható teljesítményt, a többieket kényelmessé tette a korán megszerzett vezetés. Ezzel szemben lehet, hogy Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány más mérkőzést látott, legalábbis a nyilatkozata alapján. "A teljesítményünk nem volt pazar, de rossz sem. Az ellenfél játékerejét és a hőséget figyelembe véve előre tudtuk, hogy nehéz kilencven perc vár ránk, de nagyon fontos volt győzelmekkel kezdeni a selejtezősorozatot. Elégedett vagyok a látottakkal” – így a brazil szakvezető.
"Ilyen játékosokkal képesek vagyunk harcba szállni a világbajnoki részvételt érő helyezésekért” – ezek már Nelson Acostának, a bolíviai válogatott kapitányának a szavai, miután fiai – magaslati leve-gőn – a klasszikus mesterhármast elérő Joaquín Botero vezetésével kiütötték Kolumbiát. Paraguayt is egy három gólt vágó játékos, Jose Cardozo vezette győzelemre az előnyt megszerző, de hamar el is tékozló Uruguay ellen.

Világbajnoki selejtezők, dél-amerikai zóna, 2. forduló
Brazília–Ecuador 1–0 (1–0)

Manaus, 35 000 néző
V: Solorzano (venezuelai). G: Ronaldinho (13.)
BRAZÍLIA: Dida – Cafú, Lúcio, Roque Júnior, Roberto Carlos – Gilberto Silva, Emerson (Renato, 62.), Zé Roberto – Ronaldinho (Kaká, 68.), Ronaldo, Rivaldo (Alex, 90.)
ECUADOR: Cevallos – De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco – Obregón, E. Tenorio, Ayovi, Méndez, Chalá – C. Tenorio (O. Tenorio, 83.)

Paraguay–Uruguay 4–1 (1–1)
Asunción, 20 000 néző
V: Ruiz (kolumbiai). G: Cardozo (27., 58., 73.), Paredes (54.), ill. Chevantón (24.)
PARAGUAY: Villar – Arce, Gamarra, Cáceres, Da Silva – Bonet, Enciso (Ortiz, 90.), Paredes, Campos (Gavilán, 81.) – Santa Cruz, Cardozo
URUGUAY: Munua – C. González, Aguiar, Sorondo, Regueiro (Nunez, 78.) – Abeijón, Giacomazzi (Liguera, 46.), Olivera – Chevantón, Bueno (Recoba, 61.), Forlán

Bolívia–Kolumbia 4–0 (2–0)
La Paz, 30 000 néző
V: Oliveira (brazil). G: Baldivieso (12.), Botero (28., 49., 58.)
BOLÍVIA: L. Fernández (J. C. Fernández, 45.) – J. C. García, Pena, O. Sánchez – Ribeiro, Rojas (R. García, 74.), Cristaldo, Baldivieso – Méndez, Botero, Suárez (Justiniano, 62.)
KOLUMBIA: O. Córdoba – Martínez, I. Córdoba, Yepes, Cortes – Viafra, Vargas (Restrepo, 46.), Patino (Molina, 46.), Hernández (Castillo, 46.) – Ángel, Aristizábal

Következik (november 15–16-án) a 3. forduló: Paraguay–Ecuador, Uruguay–Chile, Peru–Brazília, Argentína–Bolívia, Kolumbia– Venezuela
Az állás
1. Brazília223–16
2. Argentína2115–24
3. Chile2114–34
4. Uruguay2116–43
5. Peru2115–33
6. Ecuador2112–13
7. Paraguay2115–53
8. Bolívia2114–53
9. Kolumbia221–60
10. Venezuela220–50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik