Egyszer minden sorozat véget ér

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.10.05. 21:20
Címkék
A bajnoki címért hajtó csapatok közül a Benfica feltámadt, és többek között Fehér Miklós góljával alaposan helybenhagyta a jobb sorsra érdemes Moreirensét, míg a Sporting ismét kikapott idegenben, Fernando Santos emberei ezúttal a Marítimo otthonában szenvedtek vereséget, az utolsó percben kapott góllal.
A két óriás találkozója előtt azonban essék szó az egyaránt UEFA-kupás helyezésért küzdő Boavista és Belenenses ütközetéről, amelyen a házigazdák legfeljebb edzőjük, Erwin Sánchez lelkesedése miatt érdemelték meg az utolsó pillanatban bevitt egyenlítő találatot. Igaz, a lisszaboniak sem feltétlenül szolgáltak rá egynél több pontra, hiszen az egész mérkőzés során két alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, és mindössze egy szögletet tudtak kiharcolni. "A látottak alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de képtelenek voltunk áttörni az ellenfél szinte állandóan tizenegy emberből álló védelmét” – vélekedett Sánchez mester. A Sporting vegyes előjelekkel készült a Marítimo otthonába, hiszen amellett, hogy legutóbbi kilenc látogatása során kilenc győzelmet könyvelhetett el a fővárosi legénység, Fernando Santos tanítványainak azzal a statisztikával is számolniuk kellett, hogy a riválist edző Manuel Cajuda már három éve veretlen a Sporting ellen. Arról pedig talán már nem is érdemes beszélni, hogy a Marítimo kiválóan kezdte az évadot, míg a zöld-fehérek az eddigi három kiruccanásuk közül kettőt elveszítettek. Nos, a találkozó úgy indult, mint az elmúlt években, a Sporting bátran letámadta ellenfelét, és Liédson fejes góljával már az első félidő derekán megszerezte a vezetést, a szünet után, a 63. percben viszont az egyre jobban rákapcsoló madeiraiak Marcelo Carioca szabadrúgásával egyenlítettek. A záró félóra kiegyenlített játékot hozott, de amikor már a legtöbben elkönyvelték a döntetlent, jött Alan, és Rincón beadását követően a hálóba fejelte a labdát. "Minden széria megszakad egyszer, szerencsére az enyém a Sportinggal szemben még él, és azon leszek, hogy még nagyon sokáig így is maradjon. A Marítimo mai sikeréhez kétség sem férhet, végig a győzelemért hajtottunk, a második félidőben pedig parádésan játszott a csapat” – értékelt a lefújást követően Manuel Cajuda.A Sportinggal szemben a Benfica ezúttal szárnyakat kapott, bár a "sasok” ellenfele a nem túl acélos Moreirense volt. Figyelembe véve, hogy Fehérék ebben az idényben idegenben még gólt sem rúgtak (a Boavista otthonában 0–0, a Porto ellen pedig 0–2 lett a végeredmény a Benfica szemszögéből), a 4–1-es siker – amelyből Fehér egy Sokotán megpattanó lövésből szerzett góllal vette ki a részét – mindenképpen önbizalom-növelő. Ehhez képest a lisszaboniakat gardírozó José Antonio Camacho viszszafogottan beszélt a meccs után: "Az eddigi mérkőzéseinkhez képest az volt a különbség, hogy most a labda bement az ellenfél kapujába, különben minden ugyanúgy történt, mint máskor. Ha a labda nem akar átjutni a gólvonalon, nincs mit tenni.”SuperLiga
7. forduló:
7. forduló:
Boavista–Belenenses 1–1 (Ricardo Sousa 90., ill. Antchouet 44.), Marítimo–Sporting 2–1 (Marcelo Carioca 63., Alan 91., ill. Liédson 23.), Moreirense–Benfica 1–4 (Manoel 69., ill. Simao Sabrosa 26., 55. – a másodikat 11-esből, Fehér M. 45., Roger 90.), Rio Ave–Pacos Ferreira 2–1 (Franco 65., Ronny 86., ill. José Manuel 47.), Beira Mar–Amadora 3–0 (Kingsley 2., Juninho Petrolina 28., Zéman 58.), Gil Vicente–Leiria 2–0 (Nuno Amaro 17., Casquilha 49.), Nacional–Guimaraes 4–2 (Adriano 55., 69., 90., Baiano 91., ill. Bessa 49., Joao Tomás 87.), Porto–Académica 4–1 (Peixoto 10., Derlei 15., 49., Deco 42., ill. Dario 7.). Az Alverca–Braga találkozóra hétfőn kerül sor.
Az élcsoport: 1. Porto 19 pont, 2. Marítimo 16, 3. Beira Mar 13 (11–5), 4. Boavista 13 (7–3), 5. Sporting 12 (10–8), 6. Belenenses 12 (9–14), 7. Benfica 11 (6)

Újoncot avathatnak

LISSZABON. Kihirdette keretét az október 11-én Albánia ellen esedékes barátságos mérkőzésre Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány. Érdekesség, hogy a brazil szakember behívta a Portót erősítő, és sokak által a válogatottba már régóta bekövetelt Ricardo Carvalhót, aki először öltheti magára a címeres mezt az A-csapatban.

A keret. Kapusok: Ricardo (Sporting), Quim (Braga); védők: Miguel (Benfica), Jorge Andrade (Deportivo), Nuno Valente, Ricardo Carvalho (mindkettő Porto), Fernando Couto (Lazio), Beto, Rui Jorge (mindkettő Sporting); középpályások: Rui Costa (Milan), Figo (Real Madrid), Frechaut (Boavista), Costinha, Deco (mindkettő Porto), Hugo Viana (Newcastle United); csatárok: Simao Sabrosa (Benfica), Boa Morte (Fulham), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Pauleta (Paris SG)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik