Túl a nehezén a Cruzeiro

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.10.27. 20:23
Címkék
Két váratlan vereség után ismét nyert a listavezető Cruzeiro, így az utóbbi hetekben bombaformában játszó Santos hiába tanította móresre a Libertadores-kupában való indulásért küzdő Coritibát, a két gárda között ezúttal nem csökkent a különbség.
A nemzetközi szereplésért hajtó alakulatok közül egyébként az Atlético MG és a Sao Caetano is kikapott, utóbbi éppen egyik közvetlen riválisától, a Sao Paulótól.A Cruzeirónak négy fordulóval ezelőtt még tekintélyes, 12 pontos előnye volt a Santosszal szemben, ám a Juventudétól, majd az Internacionaltól elszenvedett vereséget (illetve a címvédő két sikerét) követően a fór a felére apadt. Meglepő módon a Belo Horizonte-ieket gardírozó Wanderley Luxemburgo nem kongatta meg a vészharangot, hanem azt kérte az övéitől, hogy nyugodjanak meg, mert továbbra is a Santosnak kell futnia utánuk. A jelek szerint az edző szavai meghallgatásra találtak. A Cruzeiro játékosai, ha nem is parádéztak, de volt türelmük kivárni a megfelelő alkalmat a gólszerzésre, majd a vezetés birtokában a biztonságos kontrákra építettek, és annak ellenére, hogy nem növelték az előnyüket, a lélektanilag fontos három pontot bezsebelték. "Ez volt talán a legnehezebb mérkőzésünk a bajnokságban, de sikerrel vagyunk túl rajta. Ami a Santost illeti, továbbra is nekik kell ellenünk szurkolniuk, nem pedig fordítva, és ez nagy lélektani előny” – fejtegette Luxemburgo.Persze a címvédőnél is egy dörzsölt tréner, Emerson Leao ül a kispadon, aki láthatóan arra építi a taktikáját, hogy a tinédzserekből álló csapata legjobban támadni szeret. Mivel a hajrájához érkezett a pontvadászat, a hátrányban lévő tanítványainak nincs más alternatívájuk, mint rendületlenül menni előre. Ennek eredményeképp a paulisták az elmúlt három összecsapásukon 14 gólt termeltek, ráadásul ezúttal a bajnokság meglepetéscsapatának, a Coritibának az otthonában egyszer sem kapituláltak, így a mindig maximalista Leao mester sem bosszankodott. "Eddig azt hittem, többé-kevésbé tisztában vagyok vele, mit is tud a csapatom, de most rá kellett jönnöm, a fiúk még nekem is képesek meglepetést okozni. Kiváló futballt játszottak, a Coritibának esélye sem volt” – lelkendezett a szezonban talán először a Santos edzője.A Sao Paulónál is volt miért lelkesedni, a csapat ugyanis először győzte le a közvetlen vetélytársának számító Sao Caetanót – a kiscsapat 2000-ben jutott fel az élvonalba, és az azóta lejátszott öt találkozójuk közül hármat megnyert, kétszer döntetlent ért el a hajdani Világkupa-nyertes ellen –, emelett Rogério Ceni a 180. alkalommal védte a gárda kapuját, így ő lett a Sao Paulo színeiben legtöbbször pályára lépő játékos a honi bajnokságban.Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
39. forduló:
39. forduló:
Bahia–Fluminense 2–2 (Jean Carlos 36., Valdomiro 91., ill. Romário 16., Rodolfo 45.), Coritiba–Santos 0–4 (Robinho 22., 51., Léo 35., André Luis 68.), Ponte Preta–Vitória 1–1 (Lucas 52., ill. Dudu Cearense 9.), Cruzeiro–Figueirense 1–0 (Mota 63.), Goiás–Guarani 3–0 (Leandro Smith 29., Dimba 39., Marabá 83.), Paraná–Vasco 3–3 (Renaldo 3., 35. – mindkettőt 11-esből, Fernandinho 5., ill. Valdir 18., 27. – az elsőt 11-esből, Morais 50.), Corinthians–Atlético PR 2–3 (Coelho 8., 33., ill. Rogério Correa 50., Fabinho 64. – öngól, Douglas 92.), Sao Caetano–Sao Paulo 0–1 (Luís Fabiano 47. – 11-esből), Criciúma–Fortaleza 2–2 (Paulo César 22., Leonardo 55., ill. Chiquinho 31., Clodoaldo 85.), Paysandu–Atlético MG 1–0 (Vélber 6.), Flamengo–Gremio 2–1 (Andrezinho 5., Fabiano Eller 70., ill. Gilberto 34.), Internacional–Juventude 0–0
Az élcsoport: 1. Cruzeiro 79 pont, 2. Santos 73, 3. Sao Paulo 65 (69–57), 4. Coritiba 65 (59–50), 5. Atlético MG 62 (66–53), 6. Sao Caetano 62 (40–31)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik