Megmerevedő frontvonalak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.29. 22:55
Címkék
Az idény eddigi menetrendjébe csak nagyon nehezen beilleszthető fordulón jutottak túl a csapatok, mert a mezőny első feléből pályára lépők közül senki sem tudott nyerni.
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A német válogatott Paul Freierrel párbajozó Szabics Imre (balra) ezúttal kevés lehetôséghez jutott a bochumi védôk szorításában
A szombati győzők közül a játéknap előtt a Hannover állt a legelőkelőbb, a tizedik helyen. Az éllovasok például kivétel nélkül döntetlent játszottak, a szerdán a Bajnokok Ligájában továbbjutó VfB Stuttgart Bochumban, a Werder Bremen Hamburgban, a Bayer Leverkusen pedig otthon, az 1860 München ellen volt kénytelen beérni az egy ponttal. A kör előtt a Bayern München táborából többen is számoltak a dobogósok botlásával, a bajorok az elmúlt évadban ki is használták az ilyen ziccereket, csakhogy ez már egy "másik” Bayern. Ottmar Hitzfeld alakulata az Olimpiai stadionban 2–2-re végzett a sereghajtó 1. FC Kölnnel, és elszalasztotta a tálcán kínált felzárkózási lehetőséget.
Valljuk be őszintén, ha a bajnokság előtt valaki azt mondja, a 14. forduló rangadóját – legalábbis a helyezési számok alapján – a VfL Bochum és a VfB Stuttgart vívja, aligha hiszünk neki. A Bochum amolyan szürke egérnek tűnt, a VfB esetében pedig a többség azt tartotta, a 2002–2003-as idény ezüstérme kicsúszott eredmény volt. Ehhez képest a hatodik látta vendégül a listavezetőt, azaz a találkozót nyugodtan a rangadók közé sorolhattuk. Hogy aztán a játék alapján már nem volt méltó a minősítés? Van ilyen…
A két csapat 90 percen keresztül becsülettel gyömöszölte egymást a mezőnyben, Van Duijhoven, illetve Hildebrand a kapuja felé tartó kevés labdát simán ártalmatlanította, így tulajdonképpen senkit sem lepett meg a gól nélküli döntetlen.
"Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Bochum otthon még veretlen ebben a bajnokságban, sajnos mi sem tudtuk megszakítani a sorozatát – nyilatkozta lapunknak Szabics Imre, aki 90 percen keresztül pályán volt a VfB-ben. – A pozitívum, hogy veretlenek és listavezetők maradtunk. Szerencsére a közvetlen vetélytársaink is pontokat veszítettek, így semmi sem változott a tabellán. Komoly helyzetünk nem volt, a Bochum egy söprögetővel és két emberfogóval védekezett, mellettük csak lövésekre futotta az erőnkből. Más lapra tartozik, hogy ők sem kerültek ziccerbe. A következő héten pedig folytatódik az erőltetett menet, kedden kupameccset játszunk a Mönchengladbachhal, szombaton pedig fogadjuk a Hamburgot. Nem lehet megállni…”
A Werder Bremen előtt tehát ott tátongott a lehetőség, hogy egy hamburgi győzelemmel (no meg a jobb gólkülöbséggel) átvegye a vezetést a tabellán. A HSV pályaválasztása mellett első alkalommal telt házat (55 500 néző) vonzó északi rangadó a látogatók szempontjából jól indult, hiszen az első félidő derekán Wächter kapus tizenhatoson kívüli mentését követően a guruló labdát Fabian Ernst egyből a hálóba passzolta. A zöld-fehérek ezután is többet támadtak, eldönthették volna a találkozót, miközben a hazaiak önmagukat keresték.
A szünet utánra meg is találták, gyorsan egyenlítettek (Rahn a jobb oldalról, az alapvonal mellől ravaszul kapura lőtt egy szabadrúgást, és labdája a bal alsó sarokba vágódott), majd elkezdték "üldözni” a győztes gólt. Egyszer nagyon közel kerültek hozzá, egy fejest követően Stalteri a brémai gólvonalon kézzel állta útját a labdának, csakhogy Fandel bíró nem látott okot a közbeavatkozásra, ez pedig egy pontot jelentett a brémaiaknak. Ha hozzátesszük, hogy röviddel az első játékrész lefújása előtt Fandel vélt leshelyzet miatt nem adta meg Beinlich találatát, elképzelhetjük, milyen alacsony volt a bíró népszerűségi indexe az AOL-arénában.
A Leverkusen egyenesen boldog lehet az egy ponttal, hiszen alig egy óra játék után még kétgólos hátrányban volt az 1860 München ellen. Schwarz Weissenberger visszagurított labdáját vágta a léc alá, Schroth egy kontrát zárt le eredményesen, és ekkor úgy tetszett, a Bayer nemcsak a hazai győzelmi sorozatának (az idén hatból hat volt a mérlege), hanem az otthoni veretlenségének is kénytelen lesz búcsút mondani. Az utóbbit azonban sikerült megmentenie! Franca átadásából (a brazilnak ez volt a hetedik gólpassza a szezonban, ami csúcs a csatárok között) Robson Ponte a 60. percben szépített, röviddel ezután Lauth piros lapot kapott, az emberfórt pedig Lúcio könyörtelenül kihasználta. "Túl sok helyzetet kihagytunk, ezért egyetlen rossz szavunk sem lehet az eredményre” – mondta Klaus Augenthaler, a Leverkusen trénere.
A másik müncheni csapat eredménylajstromába is 2–2 került be ebben a fordulóban, de emiatt aligha perdülnek táncra Bajorországban. A Bayern ugyanis otthon nem bírt a másodosztály felé ballagó Kölnnel, sőt, ha a végén megadják a "kecskéseknek” a jogosnak tűnő tizenegyest, még nagyobb blama lehetett volna a vége. A gólok tekintetében a Köln keretbe foglalta a mérkőzést (Voronyin emelése jelentette a nyitányt, Springer közeli találata a zárást), a köztes időszak viszont a címvédőről szólt. Hol a szenvedéséről, hol a jó játékáról… Az utóbbinál maradva: Zé Roberto két beadását követően is Pizarro sertepertélt a legjobb helyen (egyszer ráadásul semmit sem kellett tennie, hiszen Cullmann felszabadító rúgása elől nem tudott elugrani, így került a hálóba a labda), és ez végül egy pontot ért a hazaiaknak.
Ottmar Hitzfeldnek, a Bayern mesterének mindössze egy "Mérhetetlenül csalódott vagyok” kijelentést sikerült kipréselnie magából, nem meglepő, hogy kollégája, Marcel Koller sokkal bőbeszédűbb volt. "Ma hatalmas akaraterővel felvértezett, szervezett Kölnt láttam, amelynek kapuját a nagyszerű Stefan Wessels őrizte” – nyilatkozta a közelmúltban kinevezett svájci edző.
A Köln mellett egy másik újonc, az Eintracht Frankfurt is figyelemre méltó produkcióval jutott túl a szombati fellépésén. Megkockáztatható, a 25. perc tájékán a Waldstadionban ezrek lettek volna hajlandóak megfogalmazni Willi Reimann mester lemondólevelét, a végén azonban őt is pajzsra emelték. Az említett időpontban a Wolfsburg még 2–0-ra vezetett, aztán teljesen érthetetlen módon leállt, a Frankfurt pedig legalább ilyen furcsa módon életre kelt. A feltámadásnak három gól és három pont lett az eredménye!
Ugyancsak "mínuszból” nyert a Mönchengladbach (Bradley Carnell fantasztikus emelése volt a Kaiserslautern elleni ütközet egyik fénypontja), míg a játéknap egyetlen sima hazai győzelmét a Hannover aratta, amely a Freiburgot ütötte ki.

Tv: a Sport1 ma 17.30-tól élőben közvetíti a Hansa Rostock–Borussia Dortmund mérkőzést

Bundesliga 1.
14. forduló:
Bayer Leverkusen–1860 München 2–2 (Robson Ponte 60., Lucio 78., ill. Schwarz 36., Schroth 56.), Bayern München–1. FC Köln 2–2 (Pizarro 43., 49., ill. Voronyin 35., Voigt 60.), Hamburg–Werder Bremen 1–1 (Rahn 50., ill. F. Ernst 27.), Hannover–Freiburg 3–0 (Brdaric 43., Stendel 66., Christiansen 85.), Eintracht Frankfurt– Wolfsburg 3–2 (Preuss 32., Skela 56. – 11-esből, Beierle 73., ill. Karhan 13., Klimowicz 25.), Mönchengladbach–Kaiserslautern 2–1 (Carnell 46., Van Lent 69., ill. Lincoln 23.), VfL Bochum–VfB Stuttgart 0–0. A Hertha BSC–Schalke és a Hansa Rostock–Borussia Dortmund mérkőzést vasárnap játsszák.

Bundesliga 2003-2004

Következik (december 6–7-én) a 15. forduló: Wolfsburg–Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt–Hannover, Freiburg–VFL Bochum, VfB Stuttgart–Hamburg, Werder Bremen–Bayern München, 1860 München–Hansa Rostock, Borussia Dortmund–Hertha BSC, 1. FC Köln–Bayer Leverkusen, Schalke–Mönchengladbach

Bundesliga 2.
14. forduló:
Osnabrück–Alemannia Aachen 3–1 (Menga 30., 58., Schied 48., ill. Blank 84.), Energie Cottbus–Duisburg 1–1 (Latoundji 52., ill. Bugera 67. – 11-esből), Karlsruhe–Regensburg 0–3 (Hutwelker 5., 50., Straube 78.). Az Ahlen–Trier, az Oberhausen–Union Berlin, az Aue–Greuther Fürth, a Mainz–Lübeck és a Burghausen–Unterhaching mérkőzést vasárnap, a Nürnberg–Arminia Bielefeld találkozót pedig hétfőn (Tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Alemannia Aachen 26 pont, 2. Energie Cottbus 24, 3. Oberhausen 22 (24–17, 13 mérk.), 4. Mainz 22 (21–16)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik