A dagi megette az Atléticót

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.12.04. 22:42
Címkék
Ellentétetes előjelekkel készülhet a hét végi Camp Nou-beli szuperrangadóra a Barcelona és a Real Madrid. Amíg a katalánok hatalmas pofonba szaladtak bele Málagában, addig a királyi gárda imponáló magabiztossággal és időnként briliáns játékkal fektette két vállra városi riválisát, az Atlético Madridot, és nem mellesleg a vezetést is átvette a táblázaton.
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Ronaldo (fehérben) már az elsô percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak
Igaz, hogy a Málaga jól játszott a La Romareda-stadionban, de ez "alaphelyzetben” nem lett volna elegendő ahhoz, hogy egy öngól ellenében ötször vegye be a sérült Ronaldinho nélkül játszó Barcelona kapuját. A katalánok produkciójára nincs jobb szó, siralmas volt, és ezt maga Frank Rijkaard edző is elismerte. "Nagyon szenvedtünk ezen a meccsen, mert már a következőn járt az eszünk. Borzalmasan futballoztunk. Mondhatnék jót is a játékosokról, de nem teszem, mert a csapat csapnivaló volt. Vannak olyan mérkőzések, amelyeken semmi sem sikerül. Mindenki nehéz perceket élt át, amiért le kell vonni a megfelelő következtetéseket” – így Rijkaard, aki már meg is tette az első lépést azzal, hogy nem egészen 48 órával a nagy derbi előtt behívta a játékosait öszszetartásra, holott ezt a hazai mérkőzések előtt nem szokta megtenni.
Csütörtökön aztán Ronaldinho is játékra jelentkezett, annak ellenére, hogy a klub orvosai megerősítették azt az információt, mely szerint még nem gyógyult fel teljesen izomszakadásából. "Ronaldinho azt mondta nekünk, hogy bár nincs tökéletes állapotban, képes játszani. Ez viszont csak az ő véleménye, az orvosi stáb szerint még nem jött el az ideje annak, hogy visszatérjen. Nem szabad hamis ábrándokat kergetnünk, mert azzal labdarúgónk felépülését veszélyeztetnénk” – figyelmeztet Joan Laporta, a Barca elnöke. A presidente hozzátette: "Ronaldinho odaadása megindító, hálásak vagyunk neki, de mindenekelőtt a felépülésével kell törődnie.”
A fővárosban ugyanakkor mást sem hallani, mint a Real Madrid és galaktikusainak dicshimnuszát. A Marca például csütörtökön egy teljes oldalt betöltő Ronaldo-képpel, valamint a következő főcímmel indult: "És a dagi mind megette” – utalva arra, hogy Gregorio Manzano, az Atlético edzője ezzel a gúnynévvel illette a brazilt a rangadó előtt, illetve arra, hogy Ronaldo a kezdőrúgást követően szinte még be sem fejezte a keresztvetést, amikor már ünnepeltethette magát. Tizennégy másodperc (!) alatt az ellenfél fél védelmét kicselezve talált Burgos kapujába. Az est másik hőse Raúl volt, aki az említett találat előtt zseniálisan ismerte fel, hogy nem szabad beleavatkoznia a játékba, mert lesen áll, később, a 20. percben pedig látványos gólt fejelt a tizenhatos bejáratáról, Beckham tért ölelő indítását követően.
Az addig nagyszerűen játszó hazaiak a biztos vezetés tudatában – talán már a Barcára gondolva – egy fokkal lassítottak az iramon, de így sem hagytak esélyt az Atléticónak a szépítésre. Carlos Queiróz edző, aki a hajrában mindkét gólszerzőjét lehozta, hogy a nézők külön vastapssal jutalmazhassák őket, a sajtótájékoztatón a csapat egységére hívta fel a figyelmet: "Az egyéni megoldások hasznosak, és sokszor eldöntik egy-egy találkozó kimenetelét, de ma csapatom kollektív játékát szeretném kiemelni. Kilencven percen át fegyelmezettek voltunk, pedig a védelemnek a szokásosnál többet kellett dolgoznia, és ilyenkor általában elkerülhetetlen, hogy valamennyi csapategység részt vegyen a kapunk előtti feladatok megoldásában.”
A két nagycsapat árnyékában mások is pályára léptek szerdán, mint például a Deportivo, amely a begyűjtendő három pontból kettőt a Valladolid otthonában hagyott, és kezd leszakadni a Valencia San Sebastián-i iksze révén az élre álló Realtól. "Újabban nehezen szerzünk gólt, most is csak Héctor beadását dicsérhetem Jonathan öngólja előtt. A döntetlen, úgy érzem, igazságos, mert a talaj minősége borzasztó, a Valladolid pedig összeszedetten játszott” – fogalmazott Javier Irureta, a galíciaiak szakvezetője.

Primera División
14. forduló:
Real Sociedad–Valencia 0–0, Valladolid–Deportivo 1–1 (Óscar González 64., ill. Jonathan 50. – öngól), Málaga– Barcelona 5–1 (Salva 9., 14., 69., Diego Alonso 73., Canabal 87., ill. Fernando Sanz 79. – öngól), Espanyol–Osasuna 0–1 (Webo 87.), Celta Vigo–Albacete 2–2 (José Ignacio 19., Contreras 60., ill. Pacheco 45., Aranda 53.), Betis–Murcia 1–1 (Ismael 49., ill. Luis García 92. – 11-esből), Villarreal–Mallorca 0–2 (Eto’o 54., Campano 60.), Real Madrid– Atlético Madrid 2–0 (Ronaldo 1., Raúl 20.).

Következik (december 6–7.) a 15. forduló: Albacete–Santander, Osasuna–Celta Vigo, Atlético Madrid–Espanyol, Barcelona–Real Madrid, Deportivo–Málaga, Mallorca–Valladolid, Murcia–Villarreal, Real Sociedad–Betis, Sevilla–Zaragoza, Valencia–Athletic Bilbao
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik