Zidane és Henry triplája

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.01.12. 21:03
Címkék
Közel másfél millió szavazó véleménye alapján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette az uefa.com 2003-as év csapatát. A kontinentális futballt vezető testület internetes honlapján bárki szavazhatott posztontként a legjobb, Európában játszó labdarúgókra.
Érdekesség, hogy két francia klasszis, Thierry Henry és Zinedine Zidane az eddigi három szavazáson mindig bekerült az egyre nagyobb presztízsű, képzeletbeli alakulatba. A Real Madridot erősítő Zidane-nak egyébként három "igazi" csapattársa is helyet kapott a tizenegyben: Roberto Carlost egymás után második éve választották meg az év balbekkjének, David Beckham 2001 (amikor még a Manchester Unitedet erősítette) után kapott ismét bizalmat a szavazóktól, míg Luis Figo első ízben szerepel az UEFA-csapatban. Szintén debütáns ezen a téren Beckham korábbi manchesteri játékostársa, Ruud van Nistelrooy, aki az említett Henryval alkotja az ékpárt.Természetesen nem maradhatott ki a elmúlt esztendő aranylabdása, Pavel Nedved sem, a Juventus irányítója a szavazatok több mint 65 százalékát kapta meg a saját szerepkörében, így a legbiztosabb tagja lehet a nemzetközi szövetség álomegyüttesének. A hátsó alakzatban a Milan viszi a prímet, ugyanis Paolo Maldini és Alessandro Nesta a két középső védő, elsősorban annak köszönhetően, hogy a klubjuk jelentős részben az ő munkájuk révén nyerhette meg tavaly a Bajnokok Ligáját.Némi meglepetést keltett ugyanakkor a jobbhátvéd személye, Paulo Ferreirát ugyanis az elmúlt szezon előtt legfeljebb szűkebb hazájában, a Portónál ismerték igazán, ám a kék-fehérek 2003-as nagy menetelését (bajnoki cím, honi és UEFA-kupa-győzelem) követően az európai elit képviselői, és mint most kiderült, a szurkolók is felfigyeltek rá. A portugál klubcsapat egyébként egy másik képviselőt is delegálhat az álomcsapatba, a szavazók 60 százaléka ugyanis úgy gondolta, hogy a Portót gardírozó José Mourinho érdemli meg leginkább ennek a gárdának a technikai vezetését. Az uefa.com csapata 2003-ban
Gianluigi Buffon (Juventus) – Paulo Ferreira (Porto), Alessandro Nesta (Milan), Paolo Maldini (Milan), Roberto Carlos (Real Madrid) – Luis Figo (Real Madrid), David Beckham (Real Madrid), Zinedine Zidane (Real Madrid), Pavel Nedved (Juventus) – Thierry Henry (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Manchester United). Edző: José Mourinho (Porto)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik