A Real háromgólos előnnyel várhatja a visszavágót

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.01.22. 20:56
Címkék
Annak ellenére, hogy két nagyon szoros mérkőzésre lehetett számítani a Király-kupa szerdai játéknapján, összesen hét, korántsem egyenlő arányban elosztott találat született: a Sevilla négy, a Real Madrid három, válasz nélküli gólt hintett az Atlético Madridnak, illetve a Valenciának.
A Guadalquivir partján azért várták felfokozott izgalommal a fővárosiakat, mert a hét végén éppen Gregorio Manzano fiai fektették két vállra a Sevillát (2–1), és akkor a kedvencek azt ígérték, a látottak alapján biztosan elbúcsúztatják az Atléticót a kupából.Nos, a jelek szerint Reyesék nem a levegőbe beszéltek, nem egészen fél óra alatt háromszor mattolták a hibát hibára halmozó Germán Burgost, aki egyébként a lefújást követően elismerte, sérülten vállalta a játékot. "Az az igazság, hogy még nem vagyok teljesen egészséges, de olyan kemény vagyok, mint a bika" – hetvenkedett egy sort a végül négyet beszedő, civilben rocker hálóőr. Az Atlético-hívek persze a hajukat tépték, Manzano viszont megvédte a kissé flegma futballistát: "Igaz, hogy Burgos nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit vártunk tőle, de először is egy csapat vereségét nem lehet egyetlen ember nyakába varrni, másrészt annyiszor kisegítette a gárdát, hogy egy ilyen kisiklást meg kell bocsátanunk neki." Itt említjük meg, hogy Reyesért ismét bejelentkezett az Arsenal, David Dain, az "ágyúsok" alelnöke Sevillában járt, hogy a csatár szerződtetéséről tárgyaljon, és bár egyik klubtól sem szivárgott ki érdemi információ, a spanyol lapok szerint a londoniak mintegy 25 millió eurót kínáltak a húszéves tehetségért. Sőt, a legtöbb lap arról spekulál, hogy az Arsenal azért venné meg a spanyol válogatott játékost, mert elengedi a Real Madridhoz Thierry Henryt.Ami a királyi gárda kupaprodukcióját illeti: a blancók a sérült Zinedine Zidane nélkül fogadták a bajnokság éllovasát, a Valenciát, és az első percekben bizony nem találták a ritmust. Elsősorban a vendégeken múlt, hogy nem született gól, ám idővel belerázódtak a madridiak is, és már a pihentetett Canizarest helyettesítő Palopnak is akadt dolga. A háló végül a 32. percben rezdült meg először, amikor Solari beadására Raúl érkezett tökéletesen a tizenhatos közepén, és a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. A fordulást követően a valenciaiak rátettek egy lapáttal, de meglepő módon a többnyire zsenge produkciókkal kirukkoló Real-védelem jól állta a sarat, igaz, a vendégtámadók – főképp Mista – élen jártak a tizenhatoson belüli szerencsétlenkedésben. Ilyet pedig nem lehet büntetlenül tenni a Bernabéuban: előbb Ronaldo lőtt szemfüles gólt, majd a Raúl buktatásáért (tévesen) megítélt tizenegyest váltotta gólra Figo, így a Valenciának szinte semmi esélye sem maradt az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra – pedig a két sárga miatt kiállított David Beckham sem léphet majd pályára a Mestallában. Ennek némiképp ellentmond Carlos Queiróznak, a királyi gárda edzőjének nyilatkozata: "Összeszedetten és fegyelmezetten játszott a csapat, ezért megérdemelten nyertünk. Nagyon kényelmes előnyt szereztünk, főleg azért, mert nem kaptunk gólt hazai pályán, viszont a Valencia van olyan jó csapat, hogy innen is felálljon. Nehéz kilencven perc vár ránk a visszavágón, amelyen ugyanígy teljes erőbedobással kell küzdenünk." Király-kupa
Negyeddöntő, első mérkőzések. Szerdán játszották: Sevilla–Atlético Madrid 4–0 (Darío Silva 19., Reyes 24., Pablo Alfaro 28., Baptista 73.), Real Madrid–Valencia 3–0 (Raúl 32., Ronaldo 81., Figo 86. – 11-esből).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik