Crystal Palace: Sporting-verés

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.07.29. 23:26
Címkék
A szerdai nem a portugál csapatok napja volt, a Benfica ugyanis a Guadiana-kupán szenvedett sima vereséget a Betis együttesétől, míg a Sporting az angol élvonalba most visszajutott Crystal Palace otthonában vérzett el.
Érdekesség, hogy a portugál tudósítások szerint mindkét lisszaboni egyesület jól játszott az első félidőben - noha a Benfica már a találkozó legelején hátrányba került -, ám a piros-fehéreket a pályán mindössze hét percet eltöltő Geovanni sérülése, míg a Sportingot csatárainak a tehetetlensége hátráltatta. Ez utóbbi mérkőzésen Torghelle Sándor nem erősíthette a britek sorait, mert még nem érkezett meg a játékengedélye. Egy másik angol kiscsapat, a másodosztályú Stoke City is meglepetéssel szolgált, miután legyőzte az UEFA-kupa-győztes és spanyol bajnok Valenciát. A spanyolok finoman szólva is gyatra teljesítménnyel rukkoltak ki, amin Claudio Ranieri edző cseredömpingje sem segített.A távol-keleti túrán részt vevő Barcelona sem járt jobban, az Európában nem igazán jegyzett Samsung Bluewings egy szabadrúgásból szerzett góllal ugyanis két vállra fektette a majdnem legjobb összeállításában pályára lépő Rijkaard-legénységet. A katalán klub megegyezett Edmilsonnal, aki a Lyontól szerződött a spanyol bajnoki ezüstérmeshez. Szintén Ázsia messzi tájain szerepel a Real Madrid, amely ugyan a másik két nagy spanyol csapathoz hasonlóan hátrányba került, viszont a sérült Ronaldo, valamint a válogatottságtól a Le Parisien információi szerint visszavonuló, ezúttal pihentetett Zidane nélkül is simán fordítani tudott.Két angol-skót csatára is sor került szerdán: az Észak-Amerikában a Champions World keretében túrázó Celtic két zakót (Chelsea 2-4, Liverpool 1-5) követően ezúttal legyőzte az erősen tartalékos Manchester Unitedet. Az eleddig beteg felesége mellett őrködő Martin O’Neill ezen a találkozón tért vissza a Celtic kispadjára. A zöld-fehérek ősi riválisa, a Rangers is nyert, a protestánsok a Tottenham gárdáján léptek át könnyedén, többek közt egy újabb Prso-gólnak köszönhetően.Tv: A Sport1 ma 21 órától, felvételről sugározza a Chelsea- Roma mérkőzést.CHAMPIONS WORLD
Philadelphia: Celtic (skót)-Manchester United (angol) 2-1 (Sutton 9. - 11-esből, C. Beattie 71., ill. Smith 35.)

ELÔKÉSZÜLETI MÉRKÔZÉSEK
Ayamonte: Betis (spanyol)-Benfica (portugál) 3-0 (Fernando 5., 51., 53.). London: Crystal Palace (angol)-Sporting (portugál) 1-0 (Williams 72.). Stoke: Stoke City (angol)-Valencia (spanyol) 1-0 (Asaba 32.). Icsihara: JEF United (japán)-Real Madrid (spanyol) 1-3 (Marquinhos 7., ill. Guti 23., Raúl 37, Solari 91.). Szuvon: Samsung Bluewings (dél-koreai)-Barcelona (spanyol) 1-0 (Urumov 78.). Glasgow: Rangers (skót)-Tottenham Hotspur (angol) 2-0 (Novo 24., Prso 44.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik