Ennél is jobb lesz a Santos

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.08.02. 22:26
Címkék
Fél távhoz közeledve picivel növelte előnyét a listavezető Santos, a fehérek ugyanis egy sima "szettben" elintézték a kiesés felé erőteljesen sodródó Paysandut, miközben közvetlen üldözőjük, a Sao Paulo megbotlott a középcsapatnak számító Internacional otthonában.
Mindemellett az eddig is tömör élmezőny ismét átrendeződött, köszönhetően a bajnokság meglepetéscsapata, a Figueirense vereségének.Ez utóbbi gárda ahhoz az Atlético MG-hez látogatott, amely ugyan nem a kiscsapatok táborát erősíti, mégis hetekig a kiesőzónában tanyázott. Jair Picerni fiai azonban kezdenek magukra találni, már ha azt veszszük alapul, hogy ebben az idényben most sikerült először sorozatban két győzelmet elkönyvelniük - a Figueirense előtt a Paranát náspángolták el a fekete-fehérek (4-1).A Figueirense botlásával a Palmeiras jött fel a dobogó harmadik fokára: a "pálmafások" az utolsó helyen kullogó, mellesleg Brazíliában a legnagyobb szurkolótáborral büszkélkedő Flamengót verték meg idegenben. Az örökrangadó nem hozott látványos játékot, igaz, erre kevesen is számítottak, miután a Fla az elmúlt hét mérkőzésén egyetlen találatot jegyzett, a Palmeiras pedig az utóbbi három találkozóját zárta szerzett gól nélkül. Az összecsapást végül egy védő, az előző két meccsen cserepados, ezúttal azonban kezdő Baiano megmozdulása döntötte el a Palmeiras javára. "Nem játszottunk alárendelt szerepet, és megérdemeltük volna a nagyobb különbségű győzelmet is. Legközelebb nem puskázhatunk el ennyi lehetőséget" - vont mérleget Estevam Soares, a Palmeiras edzője."Már megint az utolsó öt percben kaptunk gólt, ennél erősebbnek kell lennünk - ezek már a Copa Américáról visszatérő Luis Fabiano szavai azt követően, hogy csapata, a Sao Paulo 1-1-re végzett az Inter otthonában. - A gárdának javulnia kell, különben sehová sem fog elérni." A támadó egyébként végighisztizte a találkozót, hol a játékvezetővel, hol pedig saját csapattársaival volt elégedetlen. "Még szép, hogy sokat gesztikuláltam, elvégre mindig átélem a mérkőzés izgalmait, ami szerintem teljesen természetes" - mondta Luis Fabiano.A Santosnál persze senkit sem érdekelt, hogy mi történt a Sao Paulo mérkőzésén, Wanderley Luxemburgo csapata ugyanis ismét lehengerlően játszott. A két gólt szerző Robinho vezetésével végül egy hatost hintett a Paysandunak, amivel 18-ra hízott az elmúlt négy bajnokin betakarított termés. "Remekül játszottunk, de mindig lehet javulni, és a Santos még a mostaninál is jobb lesz" - jelentette ki határozottan Luxemburgo mester.Végül, de nem utolsósorban említsük meg, hogy a Corinthians története során először győzte le az országos bajnokság keretében a Sao Caetanót. Ami azt illeti, gólt is most szerzett első ízben a Cor a kékek ellen… Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
20. forduló: Atlético PR-Gremio 0-0, Fluminense-Cruzeiro 0-0, Flamengo-Palmeiras 0-1 (Baiano 56.), Juventude-Vasco 1-1 (Naldo 50., ill. Alex Alves 64.), Atlético MG-Figueirense 3-1 (Alex Mineiro 5., Zé Luis 58., Márcio Santos 69., ill. Mazinho 91.), Corinthians-Sao Caetano 2-0 (Fabinho 35., Jo 92.), Santos-Paysandu 6-0 (Robinho 10., 44., Elano 15., Ricardinho 42., Basílio 60., Fabinho 83.), Criciúma-Ponte Preta 3-1 (Marcos Denner 32., Luciano Almeida 60., Athos 84., ill. Weldon 61.), Vitória-Coritiba 2-2 (Alan Delon 68., Xavier 80., ill. Capixaba 31., 91.), Goiás-Paraná 3-0 (Leandro 12., Jorge Mutt 57., 63.), Internacional-Sao Paulo 1-1 (Marabá 86., ill. Jean 71.), Guarani-Botafogo 0-2 (Schwenck 57., Almir 80.)
Az élcsoport: 1. Santos 38 pont, 2. Sao Paulo 35, 3. Palmeiras 34, 4. Goiás 33, 5. Figueirense 32 (26-18), 6. Ponte Preta 32 (19-28)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik