Már az indulásra vár a csapat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.08.07. 22:54
Címkék
Szombat délelőtt elköszönt csapatától Mocsai Lajos, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki legközelebb már csak az indulás előtt találkozik az olimpiára utazó keret 15 tagjával.
Az NSO ajánlja:



Női kézilabda-válogatott: az út Athénba
Az elmúlt esztendő eredményei
A válogatott kerete

A 2003&

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

Írja be az itt látható számot!
Az NSO ajánlja:



Női kézilabda-válogatott: az út Athénba
Az elmúlt esztendő eredményei
A válogatott kerete

A 2003&

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

Írja be az itt látható számot!
A kapitány péntek este hozta meg utolsó személyi döntését, ekkor derült ki, hogy a 16 játékos közül a Dunaferr játékosa, Kindl Gabriella marad itthon. "Nagyon nehéz döntés volt, s nemcsak ez, hanem a két korábbi keretszűkítés, amely a kapus-, illetve a jobbszélsőposzton utazó játékos kilétéről szólt - mondta a kapitány. - A három kapus között a várható vetélytársak ellen alkalmazott taktika döntött Sirina Irina mellett, hiszen a nyitott védekezés mögött a győriek játékosa lehet képes a legjobb teljesítményre. A jobbszélsőknél Lovász Zsuzsa térdének állapota miatt egyértelművé vált, hogy kell még egy balkezes kézilabdázó, hiszen Radulovics Bojanára és Mehlmann Ibolyára átlövőként hatalmas teher hárul majd. Eredetileg Tóth Tímeát és Kindl Gabriellát is vinni szerettem volna, de így a belső posztokról kellett kihagyni egy embert. Mivel az egyedüli balszélsőt, Kirsner Erikát szükség esetén Görbicz Anita, illetve Pigniczki Krisztina helyettesítheti, megerősödött az irányító Siti Eszter helye. Kindlt és Tóthot végig versenyeztetni akartam, s végül a ferencvárosi átlövő kerettagsága mellett döntöttem. Többek között azért, mert az elmúlt szezonban klubjában a bajnoki meccseken és az európai kupában is meghatározó ember volt támadásban és védekezésben egyaránt. Péntek este négyszemközt ültem le Kindl Gabival beszélgetni, és a játékos nagyon korrekten fogadta a döntésemet, békében, az egymás iránti tiszteletet megőrizve váltunk el, s abban maradtunk, hogy az Euróba-bajnoki felkészülésnél újra találkozunk."
A szakvezető hangsúlyozta, hogy Kindl az elmúlt időszakban sokat fejlődött, nagyon keményen dolgozott, így természeten számít rá az év másik fontos eseményén, a decemberi hazai rendezésű kontinensbajnokságon. Az athéni felkészülés utolsó hazai fázisának lezárása után azt kérdeztük a szövetségi kapitánytól, hogy nyugodtan tölti-e a hét végi rövid pihenőt. "Egy csapatsportban dolgozó edző sohasem lehet nyugodt, hiszen mindig lát olyan hiányosságot, amelyen javítani kell - fogalmazott Mocsai Lajos. - Elgondolkodtató, hogy a keret mellett dolgozó pszichológussal folytatott vizsgálatok is alátámasztják, hogy a csapatnál az éles mérkőzéshelyzetek megoldása során akadnak gondok. A lányokat ugyanis nyomasztja a hatalmas várakozás, az az egyöntetű vélemény, hogy a hét nagy esélyes közül Magyarországot tartják a favoritnak. Persze a céljaink nem változtak, azaz minden meccsen győzelemre törekszünk, ám egy ilyen rendszerű tornán sok apróság befolyásolhatja az eredményt. Az életünkben sorsdöntő lehet az ötödik mérkőzés, a negyeddöntő, amely arról dönt, hogy éremért vagy az ötödik-nyolcadik helyért folytathatjuk a szereplést, ráadásul itt garantáltan nagyon jó ellenféllel talákozunk majd. Jelenleg az a feladat, hogy megpróbáljunk erőt meríteni ebből a hatalmas várakozásból, amely a felénk irányuló szeretet egyik jele. A felkészülés eredményessége bizakodásra adhat okot, úgy gondolom, a támadójátékunk már jó, a védekezés viszont nem tökéletes, ezen szeretnénk javítani a rajtig rendelkezésre álló időben."
A keret tagjai a hét végére pihenőt kaptak, hétfőre pedig egyéni regenerációs futást írt elő Mocsai Lajos. A következő közös edzést pedig a keddi utazás után Athénban tartják majd.

Jobban vannak
Mint arról tegnapi számunkban beszámoltunk, a női válogatott két tagját, Mehlmann Ibolyát és az utazó keretből kimaradó Kindl Gabriellát pénteken kórházba kellett szállítani. Nos, úgy tűnik, nem volt komoly a baj, a gyomorfertőzés után kapott infúzió segített, így mindkét játékos hazatérhetett a hét végére, ám kedden csak egyikük utazhat Athénba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik