Babos Gáborék fölényes győzelme

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.08.15. 22:33
Címkék
Az első forduló eredményei arról tanúskodnak, hogy nem az idén rendeződnek át az erőviszonyok Hollandiában, hiszen a nagy hármas mindegyik tagja simán hozta a mérkőzését.
A PSV Roosendaal elleni K. O.-járól (5-2) már beszámoltunk, vasárnap a Feyenoord még erre is rátett egy lapáttal (6-1 a De Graafschap ellen), az Ajax pedig csak 3-0 után kezdett el lazsálni a Twente otthonában.Ruud Gullit "új" Feyenoordja egy héttel a Fulham elleni barátságos mérkőzés után tétmeccsen is megmutatta magát a rotterdami közönségnek, és a Het Legioen (a Feyenoord "B-közepe") a De Graafschap elleni ütközetben sokkal több örömét lelte, mint az angolok elleni 2-2-ben. Dirk Kuyt ezúttal háromszor volt eredményes, ráadásul gólpasszt is adott, így jelentős érdemei vannak a 6-1-es hazai diadalban."Nagyon jól nyitottuk az idényt, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni - mondta a lefújást követően Babos Gábor, aki először védett tétmeccsen a Feyenoordban. - Rúgtunk hat gólt, ez önmagáért beszél, sőt, ha realisták vagyunk, nyerhettünk volna még nagyobb különbséggel is. A három pontot mindenképpen meg kellett szereznünk, de arra nem gondoltunk, hogy ilyen fölényes diadal lesz a vége. Letettük a névjegyünket, de még egyszer mondom, ez csak egy találkozó volt, még van hátra harminchárom, például rögvest két idegenbeli. A gólról nem tehettem, azt mondták, nagyon szép volt. Van Beukeringnek legurítottak egy szabadrúgást, ő pedig tizenhat méterről lőtt, a labda talán irányt is változtatott, nem érhettem oda. Sok dolgom nem volt, a második félidőben akadt egy-két védésem, ettől eltekintve nyugodt délutánon jutottam túl."Holland Casino Eredivisie
1. forduló. Még nem közölt eredmények: AZ-Heerenveen 1-1 (Huysegems 11., ill. Huntelaar 78.), NEC-Willem II 2-0 (Boutahar 7., Denneboom 20.), Twente-Ajax 2-3 (Touzani 48., N’Kufo 68., ill. De Mul 30., Van der Vaart 40., Ibrahimovic 46.), Groningen-RKC Waalwijk 0-0, Feyenoord-De Graafschap 6-1 (Kuyt 9., 36., 54., Castelen 57., Carrilho 62. - öngól, S. Kalou 75., ill. Van Beukering 45.), Den Bosch-Den Haag 1-0 (Van der Laan 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik