Rooneyból vörös ördög lett

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.08.31. 22:11
Címkék
Miután Wayne Rooney a múlt héten úgy nyilatkozott, saját fejlődése érdekében szeretné elhagyni az Evertont, várható volt, hogy még a nyári átigazolási időszakban történik valami az ügyében.
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Wayne Rooneynak az Everton után a Manchester United a második klubja
Mivel kedd reggelig csak visszautasított ajánlatokról érkeztek híradások, törvényszerű volt, hogy az utolsó napon áll a feje tetejére minden.
Addig jobbára csak repkedő milliókról, illetve az Everton újabb és újabb követeléseiről lehetett hallani, miközben a Manchester United és a Newcastle United is csak srófolta felfelé a tétet. Az egyaránt nem túl fényesen rajtoló két társulat (négy forduló után az MU hét, a már Bobby Robson menedzsert is elküldő NUFC 10 pontos hátrányban van az élen álló Arsenal, Chelsea kettőssel szemben) mindenképpen szerette volna megkaparintani a csodagyereket, akinek a szíve eleinte a "szarkákhoz" húzott, végül azonban a Bajnokok Ligája, illetve a folyamatos nemzetközi kupaszereplés lehetősége az MU-t "hozta helyzetbe".
A 18 éves korára a kontinens egyik legkeresettebb csatárává előlépő ifjú kedd reggel érkezett meg Manchesterbe, hogy átessen a hatéves szerződésének aláírásához nélkülözhetetlen orvosi vizsgálaton. Addigra már eldőlt, hogy a második számú liverpooli egyesület elfogadta a "vörös ördögök" ajánlatát, illetve a csatár is megállapodott a manchesteriekkel. És ami még biztosabbá tette az üzlet nyélbe ütését: kedd délután a Manchester United a tőzsdén is bejelentette, hogy Anglia legnagyobb csatártehetsége (sőt, talán már több is annál) a jövőben a klubot erősíti.
Az MU által kínált, becslések szerint legalább 25 millió font (20 milliót biztosan fizet a klub, további hetet pedig Rooney szereplésétől függően utal át az Evertonnak) egyébként a legtöbb, amit csatárért fizettek a Premier League-ben, és összesítésben is mindössze ketten előzik meg Rooneyt. A rekordot a szintén a Manchester Unitedet erősítő Rio Ferdinand tartja, aki 2002-ben 28.2 millióért hagyta el a Leeds Unitedet, a második helyen pedig Juan Sebastian Verón áll, akiért az MU 2001 nyarán 28 milliót fizetett a Laziónak.

Rooney igazából a nyári Európa-bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor négy góljával döntő érdemeket szerzett Anglia negyeddöntőbe jutásában. A franciák elleni első mérkőzésen még "csendben" volt, utána viszont Svájcnak, majd Horvátországnak is kettőt hintett, és ezzel a B-csoport második helyére repítette a "háromoroszlánosokat". A Portugália elleni negyeddöntőben azonban már az elején megsérült, le kellett jönnie a pályáról, csapata pedig tizenegyesrúgásokat követően elbúcsúzott a kontinenstornától.
Mostantól a klubcsapatok kontinentális vetélkedőjében igazolhatja klasszisát. Többek között Ruud van Nistelrooy (ha majd felépül sérvműtétjéből) és Alan Smith társaságában.
Hogyan is fogalmazott Sir Alex Ferguson menedzser? "Ha Rooneyt megvesszük, a valaha volt legerősebb csatársor áll a rendelkezésemre."
Rooneyt megvették. Most már csak igazolni kell a skót szavait. ---- K ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik