Szokás szerint jött Makaay

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.09.21. 22:51
Címkék
Az elmúlt évtized tapasztalatai alapján bizton állítható, hogy a Bayern München sokkal szívesebben találkozik a Német Kupában élvonalbeli csapattal, mintsem több mint rizikós fellépésre vállalkozzon valamelyik alacsonyabb osztályú együttes ellen.
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Claudio Pizarro két góllal járult hozzá a bajor továbbjutás kiharcolásához
Ha csak az elmúlt évtizedet nézzük, ez érthető is, hiszen a bajor sztáralakulatnak olyan gárdák ellen "sikerült" elköszönnie a sorozattól, mint a sem előtte, sem utána sehol sem jegyzett Vestenbergsgreuth, majd a szép múltú, de sötét jelenű Fortuna Düsseldorf és Magdeburg, de az előző szezonbeli, Alemannia Aachen elleni kudarcot sem aranybetűkkel jegyezték be a klub históriáskönyvébe.
Az idén az első kört simán vette az immár Felix Magath kormányozta alakulat, a Völpkét 6-0-val intézte el, a második fordulóban viszont ismét egy reménybeli "óriásölővel", az Osnabrückkel hozta össze a (bal)sorsa. Két éve simán továbbment ellene, de az egy másik Bayern volt, miközben a mostaniban még meglehetősen "dadog" a motor. Kikapni ugyan ritkán szokott (eddig csak a Le-verkusen lepte meg a bajnokságban), de jól játszani még ennél is kevesebbszer…
Ráadásul az Osnabrück ellen több mint fél kezdőcsapatnyi játékos (Oliver Kahn, Michael Ballack, Samuel Kuffour, Tobias Rau, Roque Santa Cruz, Mehmet Scholl, Willy Sagnol) hiányzott, azaz az előjelekre mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy biztatóak voltak. Ehhez képest a Bayern már az ötödik percben megszerezte a vezetést, a Szalihamidzsics beíveléséből a hálóba bólintó Pizarro révén. Ekkor úgy tűnt, hiába "dobtak fel" a helyi vezetők 65 ezer márkás győzelmi prémiumot az Osnabrücknek, a müncheniek simán "behúzzák" a találkozót.

Még negyedóráig sem lehetett ez az ember érzése! Enochs ugyanis talán nap a gólját lőtte Rensing hálójába - kifejelt labdát kapásból, 25 méterről a léc alá bombázott -, és ismét nyílttá tette a csatát. Sőt, ha a következő osnabrücki akció végén Rensing nem mozdul ki remek érzékkel a kapujából, még nagyobb lehetett volna a Bayern problémája. De az is igaz, hogy ha a vendéggárda röviddel a félidő lefújása előtt, Szalihamidzsics felvágásáért megkapja a jogosnak tűnő tizenegyest, illetve Koch a piros lapot, alighanem érdektelen második félidő elé néztek volna a szurkolók.
Így viszont rengeteg izgalmat kaptak a pénzükért! Először is: a 63. percben a lécről lepattanó labdát a hálóba passzoló Reichenberger a továbbjutás küszöbére terelte az Osnabrücköt. Pizarro erre egy 16 méteres lövéssel válaszolt, és már nagyon úgy tűnt, jön a hosszabbítás, amikor felbukkant a Bayern örökös megmentője. Roy Makaay. A Bielefeld és a Maccabi Tel-Aviv ellen győztes, a Dortmund ellen döntetlent érő gólt szerző csatár egy megugrás végén, a 91. percben beköszönt, és a harmadik körbe lőtte a bajorokat.
Persze kupáról lévén szó, nem csupán a Bayern szenvedett. A Nürnberg például kiesett az Ahlen ellen, méghozzá 2-0-s vezetést követően, hosszabbításban. Az élvonal újonca négy napon belül másodszor adott el ekkora fórt, igaz, a Leverkusen elleni bajnokin legalább a vereséget megúszta. Egy másik újonc, a Mainz is elköszönt, a meccset sárga lappal végigjátszó Bódog Tamás csapata tizenegyesekkel kapott ki a Karlsruhétól - a változatosság kedvéért szintén vezetést követően.

Tv: a Sport2 20.30-tól élőben közvetíti a Werder Bremen-Bayer Leverkusen mérkőzést ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik