A Werder kiejtette a Bayert

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.09.22. 22:55
Címkék
Egymást követő második meccsén nem tudta megismételni a Real Madrid elleni parádéját a Bayer Leverkusen, és ezért szerdán súlyosabb árat fizetett, mint szombaton a Nürnberg elleni, 2-2-es döntetlennel. A "gyógyszergyári" gárda a Werder Bremen otthonában kapott ki simán, és ezzel elköszönt a Német Kupától.
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Valdez második félidô elején szerzett duplájával eldöntötte a továbbjutást a kupa rangadóján
Rémálomszerűen indult a találkozó a vendégek számára, hiszen már az 5. percben hátrányba kerültek: Klasnic remekül tálalt Micoud elé, aki ügygyel-bajjal megszelídítette a labdát, majd a sarkot rosszul záró Butt mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt. A Leverkusen az első épkézláb akciójából válaszolni tudott, méghozzá klasszikus szárnytámadás végén. A második negyedóra kezdetén Krzynówek ment el a bal oldalon, középre adásából pedig a mindenkit megelőző Babic a kapu bal oldalába bólintott.
Az első félidő további része nyugodtan csordogált, a második viszont viharosan indult, a Werder például az 58. percre páholyban érezhette magát, Valdez duplájával addigra kétgólos előnyre tett szert. A paraguayi előbb a saját fejesét, röviddel később pedig a Klasnic lövését követően a kapusról kicsorgó labdát terelte a gólvonalon túlra, és "megágyazott" a brémai örömünnepnek. Csakhogy mielőtt mindenki hátradőlhetett volna, Berbatov fejjel szépített, és az utolsó húsz percre ismét nyílttá tette a továbbjutás kérdését. De mivel a hosszabbítás kicsikarásához még egy Bayer-gólra lett volna szükség, ám az nem érkezett meg, a Werder versenyben maradt címe megvédéséért.
Az előző idény döntőse, az Alemannia Aachen viszont nem tudja megismételni a 2004-es produkcióját, miután alulmaradt a Bayern München amatőrcsapatával szemben. A kétgólos Guerrero által húzott együttesben Michael Rensing védett, aki egy nappal korábban, az Osnabrück ellen még az "egyet" segítette a következő körbe.
A Werder-Bayer ütközet mellett az 1. FC Köln-Hansa Rostock (tizenegyesrúgások után végül a hazaiak köszöntek el), valamint a Kaiserslautern-Schalke (a "királykékek" drámai, 4-4-gyel záruló összecsapáson büntetőket követően léptek tovább) csatában is biztos volt egy első osztályú bukása, no de arra kevesen számítottak, hogy a Hertha elbukik a Regionalligában szereplő Braunschweig otthonában!
A Dárdai Pált végig a soraiban tudó Hertha vezetett, majd egyenlíteni is tudott vendéglátója ellen, azonban Madlung 80. percben szerzett öngólja megpecsételte a sorsát. Nem járt jobban a két magyar bekket, Lőw Zsoltot és Szélesi Zoltánt is harcba dobó Energie Cottbus sem, amely tizenegyesrúgásokat követően esett ki a Hannover ellen.
A Szabics Imrével felálló VfB Stuttgart a papírformának megfelelően, három percen belül szerzett két góllal fektette két vállra a magyar csatársort (Tokody Tibor, Bajzát Péter) felvonultató Oberhausent. ---- NÉMET KUPA
2. forduló:
Braunschweig (3. osztályú)-Hertha BSC 3-2
(Graf 60., Grimm 74., Madlung 80. - öngól, ill. Marcelinho 54., Neuendorf 78.)
Energie Cottbus (2.)-Hannover 2-2 (Thurk 49., 70., ill. Mertesacker 2., Christiansen 61. - 11-esből) - 11-esekkel 4-5
Kaiserslautern-Schalke 4-4 (Teber 59., 95., Krsztajics 61. - öngól, Hertzsch 90+1., ill. Sand 32., 90., Lincoln 78., Krsztajics 116.) - 11-esekkel 3-4
Oberhausen (2.)-VfB Stuttgart 0-2 (Cacau 54., A. Hleb 57.)
1. FC Köln-Hansa Rostock 3-3 (Feulner 27., Podolski 59. - 11-esből, Sinkala 65., ill. Tjikuzu 33., Di Salvo 38., 66.) - 11-esekkel 2-4
Borussia Dortmund-Unterhaching (2.) 3-1 (Ewerthon 33., 76. - a másodikat 11-esből, Koller 53., ill. Adzic 53.)
Werder Bremen-Bayer Leverkusen 3-2 (Micoud 5., Valdez 55., 58., ill. Babic 17., Berbatov 69.)
Eintracht Frankfurt (2.)-Greuther Fürth (2.) 4-2 - hosszabbítás után
Bayern München (amatőrcsapat, 3.)-Alemannia Aachen (2.) 2-1 ---- Régen foglalkoztak a német lapok Lothar Matthäusszal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, a Kölner Express most úgy gondolta, itt az ideje megkavarni az állóvizet. Az újság hírül adta, hogy ha a Hamburg vasárnap nem veri meg a Hertha BSC-t, Klaus Toppmöller vezetőedzőnek mennie kell. Rövidebb távon az amatőröket edző Thomas Doll lehet a megoldás - hosszabbon pedig a német válogatottsági csúcstartó. A lap állítja, a hamburgi vezérkar már kapcsolatba lépett Matthäusszal, aki azonban minderről nem is hallott.
"Semmiféle kapcsolatban sem állunk. Egyáltalán nem korrekt, hogy folyamatosan az én nevemmel spekulálnak. Ez nekem és a jelenlegi edzőnek is káros" - mondta a sid hírügynökségnek a szakember.
Az év eleje óta a magyar nemzeti tizenegy élén álló hajdani aranylabdást korábban többek között a Besiktassal és a Nationalelffel is szóba hozták, ő azonban minden vélt és valós csábításnak ellenállt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik