A Bayern új életbiztosítása

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.09.24. 20:47
Címkék
A nyári erősítéseket követően a Bayern Münchennél szinte egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy az idén nem lesz, aki megállítja a csapatot, sőt, ez a társulat még a nemzetközi porondon is versenyképes lehet.
Nos, nagyon az idény elején járunk, messzemenő következtetéseket még nem kell levonni, a csapat minden fronton versenyben van, de az megállapítható, hogy a motor egyelőre erőteljesen köhög. A Bundesligában négy ponttal van elmaradva az éllovas Wolfsburgtól (ráadásul a Bayer Leverkusen megalázó, 4-1-es csapást mért rá), a BL-ben feledhető teljesítménnyel, de legalább győzelemmel rajtolt a Maccabi Tel-Aviv otthonában, a Német Kupában pedig az utolsó (utáni…) percben harcolta ki a nyolcaddöntőbe jutást a harmadosztályú Osnabrück vendégeként.

Roy Makaay a legutóbbi négy tétmeccsen a góljaival háromszor gyôzelemhez, egyszer döntetlenhezsegítette a Bayernt
Roy Makaay a legutóbbi négy tétmeccsen a góljaival háromszor gyôzelemhez, egyszer döntetlenhezsegítette a Bayernt
Roy Makaay a legutóbbi négy tétmeccsen a góljaival háromszor gyôzelemhez, egyszer döntetlenhezsegítette a Bayernt
Nem éppen veretes eredménysor. És milyen lenne, ha ne adj’ Isten, nem Roy Makaaynak hívnák a gárda egyik támadóját?!
Az idény során "csak" ötször rántotta ki a csapat szekerét a kátyúból, ami az eddig lejátszott nyolc tétmeccset tekintve nem éppen rossz arány… A Bundesligában, a Hertha és a Dortmund ellen pontot, az Arminia Bielefelddel szemben pedig pontokat érő gólt szerzett, a Bayern az ő góljával nyert Tel-Avivban, és legutóbb Osnabrückben is neki köszönhette a továbbjutását. A legutóbbi négy tétmeccsen rendre ő alakította ki a végeredményt, neki köszönhetően három győzelemmel és egy döntetlennel lett gazdagabb a bajor egylet. Ha az alig egyéves müncheni korszakát nézzük, hasonlóan imponáló a mérlege: 37 Bundesliga-mérkőzésen 26 gólt jegyzett, a Bajnokok Ligájában a nyolc bajor gólból hét az övé, a kupában pedig háromszor volt eredményes. A ligában nyolcszor győzelmet, négyszer döntetlent érő gólt szerzett, a BL-ben a legutóbbi három siker neki köszönhető, kétszer pedig egy pontot ért a villanása, a kupában pedig kedden lőtte tovább az alakulatát.
"Roy hihetetlen. Valami különleges nyugalom szállja meg a kapu előtt. Néha az az érzésem, mintha csak a gyerekeivel játszana a kertben" - mondta a németalföldi klasszisról Oliver Kahn. És ez csak a társak véleménye…
A lapok ugyanis sokkal bőkezűbben bánnak a méltató szavakkal. "A használható életbiztosítás" - aggatott újabb becenevet a Gólfantomként is ismert Makaayra a Süddeutsche Zeitung, a Bild szerint semmi különös sem történt, csak a holland ismét megmentette a Bayernt, míg a www.sport1.de internetes portál a következőképp fogalmazott: "Osnabrückben megütött bokszolóként támolygott a kötelek között a rekordgyőztes, amely ismét Makaaynak mondott köszönetet, aki a ráadásban egy szerencsés ütéssel kihúzta a bajból".
A csatár viszont a szokásos szerénységével fogalmazott: "Még nem uraljuk eléggé a mezőnyt. Az edzőnk a támadó felfogást erőlteti, azt szeretné, ha minél korábban nyomás alá helyeznénk az ellenfelet, de folyamatosan ezt még nem sikerül megtennünk, csak helyenként. De kőkemény idegenbeli programon vagyunk túl, játszottunk a Hamburggal, a Leverkusennel és a Dortmunddal, úgyhogy nincs ok az aggodalomra. A vetélytársaink nem szakadtak el tőlünk. Ráadásul Claudio Pizarro is felépült, az pedig az előző szezonban bebizonyosodott, hogy kitűnően kiegészítjük egymást."


Infarktust kapott a szurkoló

Az 1. FC Köln-Hansa Rostock mérkőzésen életét vesztette a hazai csapat egyik szurkolója. A 18 éves fiatalember az állóhelyi részen infarktust kapott, és hiába részesült azonnal orvosi ellátásban, az életét nem lehetett megmenteni. ---- H ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik