Babos: idegenben is otthon

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.09.26. 20:59
Címkék
Gyorsan túltette magát az Utrechttől hazai pályán elszenvedett vereségen a Feyenoord, és ennek az RBC Roosendaal látta a kárát.
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
Dirk Kuyt szerezte a Feyenoord negyedik gólját
A rotterdamiak a lassan megszokott rossz helyzetkihasználásukkal is négyet rúgtak riválisuk otthonában, eközben Babos Gábornak hátul szinte munkája sem volt, röviden ennyiben foglalható össze a K. O. receptje. Ruud Gullit, úgy tűnik, az inkább előkészítő Castelen mellé megtalálta az ideális befejező csatárkettősét, immár sorozatban a Kuyt, Salomon Kalou párosra voksol, akik ezúttal három góllal igazolták döntése helyességét. Közben az előző szezon házi gólkirálya, Buffel, valamint a nagy tehetségnek tartott Lazovics pedig ücsörög a kispadon.

Könnyű mérkőzésen vagyunk túl

"Nekem majdnem hazai meccs volt - nyilatkozta a találkozó után az egyébként Roosendaalban lakó Babos. - Könnyű mérkőzésen vagyunk túl, tíz nullára kellett volna nyernünk. Nekem talán ha kétszer kellett lehúznom a labdát, persze, az is benne volt a sima győzelemben, hogy az RBC szinte az egész kezdőcsapatát nélkülözte sérülések és eltiltások miatt. Ilyenkor persze nekem is könnyű nyilatkozni, de a fejemben még mindig ott van a múlt heti, Utrecht elleni vereségünk. Nekünk inkább az olyan találkozókra kell figyelnünk, a Roosendaal és a hozzá hasonló együttesek ellen kötelező nyernünk, ráadásul nem is egy vagy kettő nullára. Emiatt kicsit elégedetlen is vagyok, sokkal több helyzetünk volt annál, hogy csak négy gólt szerezzünk. Majd csütörtökön, az Odd Grenland ellen az UEFA-kupában javíthatunk."
A PSV magyar légiósa, Fehér Csaba nélkül ért el ugyancsak 4-0-s győzelmet, méghozzá sokkal nehezebb rivális, a Heerenveen ellen. Az is igaz, hogy a listavezető életét alaposan megkönnyítette Rzasa, aki a 44. percben piros lapot kapott, emberelőnyben pedig nem lehetett feltartóztatni az eindoveni expresszt. Vennegoor of Hesselink még arról is gondoskodott, hogy az ínyenceknek legyen miért tapsolniuk: a 63. percben levette Cocu átadását, hármat dekázott a labdával, és csak azt követően zúdított a hálóba, 3-0-ra alakítva az eredményt.
A harmadik nagy, az Ajax meglehetősen hosszú ideig halogatta a döntést a Bodor Boldizsárral felálló Roda JC ellen. Az amszterdamiak nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgoztak és hagytak ki, mígnem a 88. percben Anasztasziu 16 méterről a meglepett kapus mellett a rövid sarokba lőtt. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik