Nem kávézgatni megy a Bayern

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.01. 21:40
Címkék
A hétközi eufória után a Werder Bremen és a Bayern München is kénytelen visszazökkenni a "mindennapokba", és ráhangolódni a Bundesliga következő fordulójára.
Igaz, az újabb erőpróba legalább olyan nehéz lesz, mint a kedd-szerdai, hiszen a legutóbbi két bajnok egymással randevúzik a Weser-stadionban. Különösen a bajoroknak van elszámolnivalójuk, hiszen a legutóbbi nyolc összecsapásukon nem tudták legyőzni zöld-fehér riválisukat (Bayern-szemszögből három döntetlen és öt vereség a mérleg), ráadásul a Werder Bremen a tavasszal éppen a müncheni 3-1-es diadalával ünnepelhette meg a bajnoki címét.

Felix Magath egykori csapata ellen vezeti harcba a Bayern Münchent
Felix Magath egykori csapata ellen vezeti harcba a Bayern Münchent
Felix Magath egykori csapata ellen vezeti harcba a Bayern Münchent
"Biztos, hogy nem csupán könynyed délutáni kávézgatásra érkeznek" - jósolta Thomas Schaaf, a szerdán a Valenciát 2-1-re legyőző Werder vezetőedzője. Persze, panaszra a brémaiaknak sincs okuk, hiszen a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, 7-1-es összesített gólkülönbséggel, közben pedig a Német Kupában (Bayer Leverkusen), valamint a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodtak. Ráadásul a csatárok is egyre jobb formába kerülnek, az eddigi kiemelt státust élvező Klasnic mellett immár Valdez (két gól a kupában), Klose (mesterhármas Bochumban, majd egyenlítő gól a Valencia ellen) és Hariszteasz (győztes gól a Valencia ellen) is egyre jobb formába lendül. "Tudom, melyik csapatnak drágább a csatársora. A Bayerné. De a teljesítményt tekintve egyforma a két gárda első sora" - vélte Klaus Allofs, a Werder sportigazgatója. ---- & ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik