Roy Makaay nélkül is megy

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.02. 22:37
Címkék
Folytatódtak a wolfsburgi ünnepi játékok a Bundesligában, ám ezúttal (is) akadt olyan mérkőzés, amely a "farkasok" teljesen váratlan tündöklését a háttérbe szorította.
A brémai Weser-stadionban ugyanis a címvédő Werder az elődjét (és első számú utódjelöltjét), a Bayern Münchent látta vendégül. A két BL-csapat összecsapásának színvonala ugyan elmaradt a remélttől, ám a hajrá legalább izgalmasra sikerült, igaz, a hazai közönség szomorkodhatott, mert a zöld-fehérek csak megfelezni tudták kétgólos hátrányukat.
Pedig a bajorok számára nem indult túl jól a délután, hiszen Claudio Pizarro még a bemelegítés során megsérült, és nem is tudta vállalni a játékot. Némi meglepetésre Felix Magath vezetőedző inkább középpályást állított a csapatba, és elöl meghagyta egymagában a legutóbbi hat tétmeccsén nyolc gólt szerző Roy Makaayt. A holland végül egyszer sem tudta feltörni a hazai védelmet, de ezt a 90 perc letelte után aligha bánták a látogatók.

Michael Ballack (balra) és Miroslav Klose is fejelt gólt a rangadón, de a végén csak a müncheni örülhetett
Michael Ballack (balra) és Miroslav Klose is fejelt gólt a rangadón, de a végén csak a müncheni örülhetett
Michael Ballack (balra) és Miroslav Klose is fejelt gólt a rangadón, de a végén csak a müncheni örülhetett
A Bayern már az elején szó szerint tört-zúzott a brémai védelemben, Ballack egy "könyökössel" eltörte Frank Fahrenhorst orrát, és ezzel kivonta a forgalomból a rivális hátsó alakzatának egyik oszlopát. Néhány perccel később éppen ő húzott hasznot ebből. Deisler szögletét követően így Klose jutott párjául, picit "felmászott" rá (fújtak már le hasonló akciót…), majd a hálóba bólintott. A karmestert addig is módszeresen fütyülte a Weser-stadion népe a Fahrenhorsttal szembeni merénylete miatt, attól kezdve pedig csak fokozódott az iránta érzett ellenszenv.
A Bayern viszont semmitől sem zavartatta magát, és berendezkedett az eredmény tartására. Némiképp gusztustalan módon, hiszen a 75. percig mindössze egyet lőtt kapura. A hajrá kezdetén jött a következő lövés - és a következő gól. A csereként beálló Schweinsteiger úgy érezte, ha már röviden mentett a hazai védelem, illik ezért megbűnhődnie, a Werder pedig vonulhatott a középkezdéshez. Bár Klose a 81. percben fejjel - mi mással? - szépített, az egyenlítésre már nem maradt idő.

Tv: a Sport1 17.30-tól élőben közvetíti az Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart mérkőzést ---- "Mindenképpen szerettünk volna revánsot venni az előző szezonért, amikor a Werder nálunk, Münchenben ünnepelte a bajnoki címét - mondta a lefújást követően Michael Ballack. - Azt hiszem, hatásosan tettük ezt meg. Nagyon sajnálom, ami Fahrenhorsttal történt, higgyék el, nem láttam őt." Hazai részről Thomas Schaaf vezetőedző értékelt: "Sajnos nekünk csak a második félidőben kezdődött a mérkőzés. Addig nem háborgattuk a Bayernt, amely nyugodtan játszhatott, míg mi képtelenek voltunk úgy belelendülni, ahogyan elterveztük."
A Bayern ezzel a győzelmével megelőzte riválisát, ugyanakkor a Wolfsburghoz nem tudott közelebb férkőzni, tekintve, hogy az éllovas otthon bedarálta a Mönchengladbachot. A kisebb sérülése ellenére pályára lépő D’Alessandro kontra végén szerzett vezetést a hazaiaknak, de erre a Kloséval holtversenyben a góllövőlista élére ugró Neuville szinte postafordultával felelni tudott egy közeli perdítéssel. Csakhogy a Wolfsburgnak még maradt egy tölténye, az első félidő végén Schnoor bólintott a jobb alsó sarokba, és máris összejött a zöld-fehérek sorozatban ötödik diadala.
Holger Fachnak, a Mönchengladbach vezetőedzőjének ezzel még inkább megingott a pozíciója, de találunk még néhány, hozzá hasonló helyzetben levő trénert a ligában. Az elsők között kell említenünk Klaus Toppmöllert, a Hamburg trénerét, akit egykori csapata, a Bayer Leverkusen sodort még nehezebb helyzetbe. A szokás szerint az idegenlégiósai által húzott Bayer (a gólokon a lengyel Krzynówek, a brazil Juan és a bolgár Berbatov osztozott) 3-0-ra verte meg a 17. helyre visszacsúszó HSV-t. "Nálunk nincs edzőkérdés. Mindannyian egyértelműen Toppmöller mögött állunk. Továbbra is bírja a bizalmunkat" - sietett mindenkit megnyugtatni Bernd Hoffmann, a Hamburg elnöke.
Fach és Toppmöller mellett Kurt Jara is aggódhat, ő húzta ugyanis a rövidebbet az állásukért aggódó edzők csatájában, tekintve, hogy a Falko Götz által dirigált Hertha BSC 2-0-ra nyert Kaiserslauternben. Dárdai Pál a 90. percben szállt be az idény során először nyerő berlini társulatba.
A nap feltámadását a Borussia Dortmund produkálta, mégsem voltak maradéktalanul boldogok a Westfalen-stadionba kizarándokolók. A Borussia 0-2-ről egyenlített a duplázó Koller révén még az első félidő végén, a fordulás után azonban egyszer sem sikerült átpasszíroznia a labdát a Nürnberg gólvonalán. ---- Továbbra is az élvonalba jutást az utolsó pillanatban kiharcoló Mainz a 2004-2005-ös idény meglepetéscsapata, Bódog Tamás együttese ezúttal a Freiburg otthonában diadalmaskodott, és hét forduló után az ötödik helyen áll, mindössze rosszabb gólkülönbséggel lemaradva a bajnok Werder Brementől. Hangsúlyozzuk, újonccsapatról, a liga legkisebb költségvetésű klubjáról van szó. Igaz, a Mainz a szerencséjére sem panaszkodhat, hiszen a Freiburg ellen szó szerint az utolsó másodpercben szerezte meg a győztes gólt.
"Jókor rúgtuk, ez tény, már a középkezdésre sem volt idő - mondta lapunknak Bódog, aki végig a pályán volt a Dreisam-stadionban. - Vezettünk egy nullára, a Freiburg semmi veszélyt sem jelentett a kapunkra, aztán Ckitisvili rúgott egy hatalmas gólt. Nagyon eltalálta a labdát. Utána melegnek éreztem a mecscset, a Freiburg kapufát is rúgott, de szerencsére sikerült megnyugodnunk. A végén már nekünk voltak lehetőségeink, és az utolsót Rose ki is használta. Mindenki nagyon boldog, örülünk, hogy már van tizenkét pontunk és az ötödik helyen vagyunk, de remélem, nem állunk le. Nekünk minden pontra szükségünk van, bízom benne, hogy a kéthetes szünet után a Werder ellen is folytatni tudjuk a jó sorozatunkat."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik